Studenţi români premiaţi la Concursul internaţional de creaţie Hecho en Eu-Ropa, Madrid 5
În data de 21 iunie 2019 a avut loc la Madrid finala concursului internaţional de modă intitulat Hecho en Eu-Ropa, o iniţiativă a Institutului francez din capitala spaniolă, la care filiala de la Madrid a Institutului Cultural Român a fost parteneră. Au participat instituţii de învăţământ superior de profil din cinci ţări, respectiv Spania (ArteDiez), Franţa (Casa93), Portugalia (Escola de Moda de Lisboa), România (Universitatea Naţională de Artă Bucureşti), respectiv Italia (Instituto Istruzione Superiore Gregorio Catino). De asemenea, din Spania au mai participat Universitatea din Nebrija şi Centro de Estudios Superiores Barreira. Dincolo de a arăta creativitatea şi talentul tinerilor participanţi (studenţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani), concursul şi-a dorit să fie şi o platformă de reflecţie asupra utilizării raţionale a unor materiale de origine sustenabilă sau reciclate, cât şi asupra consumului responsabil, ca parte a protejării mediului înconjurător. Din partea universitaţii româneşti, echipa selectată pentru prezentarea de modă din finală a fost Mare Nostrum -1 (îndrumător de proiect, Alina Gurguță, studenţi: Baciu Raluca Mihaela, Mîrlogeanu Denisa Mihaela, Grindei Denisa Elena şi Miu Mirela Beatrice). Studentele au încântat cu creaţiile lor numerosul public prezent la defilarea de modă, obţinând în final clasarea pe locul doi al podiumului, după echipa Franţei. Acest premiu le asigură un stagiu de practică într-o întreprindere de profil din Franţa, precum şi un sejur lingvistic în aceeaşi ţară. Ne bucurăm că, încă o dată, creativitatea românească a fost la înălţime.
Ultima Ora Social

Studenţi români premiaţi la Concursul internaţional de creaţie Hecho en Eu-Ropa, Madrid

În data de 21 iunie 2019 a avut loc la Madrid finala concursului internaţional de modă intitulat Hecho en Eu-Ropa, o iniţiativă a Institutului francez din capitala spaniolă, la care filiala de la Madrid a Institutului Cultural Român a fost parteneră.

Au participat instituţii de învăţământ superior de profil din cinci ţări, respectiv Spania (ArteDiez), Franţa (Casa93), Portugalia (Escola de Moda de Lisboa), România (Universitatea Naţională de Artă Bucureşti), respectiv Italia (Instituto Istruzione Superiore Gregorio Catino). De asemenea, din Spania au mai participat Universitatea din Nebrija şi Centro de Estudios Superiores Barreira.

Dincolo de a arăta creativitatea şi talentul tinerilor participanţi (studenţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 22 de ani), concursul şi-a dorit să fie şi o platformă de reflecţie asupra utilizării raţionale a unor materiale de origine sustenabilă sau reciclate, cât şi asupra consumului responsabil, ca parte a protejării mediului înconjurător.

Din partea universitaţii româneşti, echipa selectată pentru prezentarea de modă din finală a fost Mare Nostrum -1 (îndrumător de proiect, Alina Gurguță, studenţi: Baciu Raluca Mihaela, Mîrlogeanu Denisa Mihaela, Grindei Denisa Elena şi Miu Mirela Beatrice). Studentele au încântat cu creaţiile lor numerosul public prezent la defilarea de modă, obţinând în final clasarea pe locul doi al podiumului, după echipa Franţei. Acest premiu le asigură un stagiu de practică într-o întreprindere de profil din Franţa, precum şi un sejur lingvistic în aceeaşi ţară.

Ne bucurăm că, încă o dată, creativitatea românească a fost la înălţime.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii