Românii din Bulgaria trebuie să se bucure de aceleași drepturi de care se bucură bulgarii din România
Stare de urgență decretată în Bulgaria, la granița cu România
Ultima Ora Externe

Stare de urgență decretată în Bulgaria, la granița cu România

Autoritățile bulgare au decretat o stare de urgență în regiunea Silistra, din nord-estul Bulgariei, în urma descoperirii unui focar de pestă porcină africană la o fermă din satul Popina, informează site-ul agenției de știri Novinite.

Directoratul regional pentru Siguranță Alimentară va organiza o inspecție la abatoare din localitățile Dulovo, Tutrakan și Sitovo, informează mediafax.ro.

De asemenea, la punctele de trecere a frontierei cu România, vehiculele vor fi dezinfectate și cercetate pentru a nu transporta ilegal carne.

Aproximativ 17.000 porci de la o fermă industrială din Popina vor fi eutanasiați.

Măsura este în vigoare în perioada 31 iulie-5 august.

În ultimele două săptămâni ai fost eutanasiați peste 100.000 de porci la mai mult ferme din Bulgaria afectate de pesta porcină africană.

Autoritățile bulgare au descoperit până în acest moment peste 20 de focare de pestă porcină africană în ferme și gospodării din nordul țării.

Bulgaria a introdus o serie de măsuri preventive pentru a proteja industria creșterii porcilor din această țară, care are o valoare de aproximativ 340 de milioane de dolari.

Printre măsurile preventive se numără controale în trafic și la punctele de trecere a frontierei cu ajutorul forțelor armate și poliției, dezinfectarea fermelor și restricționarea vânzării cărnii de porc.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii