Meci organizat de Zico în memoria lui Pele
Meci organizat de Zico în memoria lui Pele
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Pele, spitalizat din nou, pentru a continua tratamentul împotriva cancerului

Legendarul fotbalist brazilian Edson Arantes do Nascimento, „Pele”, în vârstă de 81 de ani, a fost din nou internat la Sao Paulo pentru a continua chimioterapia pentru un cancer de colon descoperit în septembrie, a anunţat unitatea medicală, citată de AFP, potrivit sportalert.ro.

Starea de sănătate a „Regelui” este „bună şi stabilă, iar el va părăsi spitalul în următoarele zile”, a comunicat spitalul Albert-Einstein.

Sănătatea triplului câştigător al Cupei Mondiale cu Brazilia (1958, 1962, 1970) este fragilă de mai mulţi ani.

Pele a urmat mai multe sesiuni de chimioterapie după intervenţia chirurgicală din luna septembrie, când i-a fost depistată o tumoare la colon. El trebuie să meargă lunar la spital pentru investigaţii şi tratament.

Singurul fotbalist din istorie care a câştigat Cupa Mondială de trei ori, Pele a marcat 1.281 de goluri în 1.363 de meciuri, fiind considerat de mulţi specialişti cel mai bun jucător din istorie.

Starea de sănătate a fostului fotbalist brazilian s-a deteriorat în ultimii ani, acesta fiind motivul, alături de pandemia de coronavirus, care l-a făcut pe Pele să rămână practic izolat în casa sa de pe litoralul din Sao Paulo, alături de familie şi prietenii săi apropiaţi, departe de atenţia presei.

Înaintea operaţiei de anul trecut, Pele fusese internat ultima oară în aprilie 2019, la Paris, în urma unei infecţii urinare severe. După reîntoarcerea în Brazilia, el a fost supus unei intervenţii chirugicale din cauza unei pietre la rinichi.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.