Meci organizat de Zico în memoria lui Pele
Meci organizat de Zico în memoria lui Pele
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Pele, fericit să aniverseze 82 de ani cu ”sănătate”

Fostul mare jucător brazilian Edson Arantes do Nascimento ”Pelé”, legenda fotbalului mondial, s-a declarat ”bucuros” să poată aniversa împlinirea vârstei de 82 de ani într-o bună stare de „sănătate”, după ce s-a confruntat în ultima perioadă cu mai multe probleme, urmând un tratament pentru o tumoare la colon, informează AFP, citată de sportalert.ro.

„Prieteni din Brazilia şi din lumea întreagă, sunt fericit, foarte fericit să fiu aici cu voi şi pentru că Dumnezeu mi-a dat sănătate pentru a vă putea mulţumi pentru tot ce am primit”, a spus unicul câştigător a trei Cupe Mondiale (1958, 1962, 1970), într-o înregistrare video publicată pe contul său de Instagram.

„Optzeci şi doi de ani, este un cadou de la Dumnezeu. Sper că vom continua mult timp împreună şi, dacă Dumnezeu vrea, alţi 82 de ani, ar fi bine”, a adăugat fostul mare atacant.

„Regele”, care nu a făcut nicio referire la boala sa în înregistrarea video, mai are probleme renale şi la şolduri, care i-au redus mobilitatea şi l-au obligat să folosească un scaun cu rotile.

Mai multe staruri ale fotbalului brazilian, între care Ronaldinho, Neymar, Ronaldo sau Rivaldo, au marcat aniversarea legendarului jucător.

Fostul fotbalist s-a operat în urmă cu aproximativ un an de o tumoare la colon, care i-a fost detectată cu ocazia unor examene medicale de rutină. Ulterior, el a început un ciclu de sesiuni de chimioterapie, fiind nevoit să meargă de câteva ori la spital, pentru a-i fi monitorizată îndeaproape evoluţia.

De atunci, starea de sănătate a lui Pele a fost înconjurată de un oarecare mister, întrucât anturajul său furnizează puţine informaţii, însă conform buletinelor medicale din lunile precedente, starea se menţine „stabilă”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.