Sportalert.ro: Kriszta Incze, medaliată cu bronz la Europenele de lupte de la Budapesta 1
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Kriszta Incze, medaliată cu bronz la Europenele de lupte de la Budapesta

Sportiva română Kriszta Tunde Incze a cucerit medalia de bronz la cat. 65 kg, vineri seara, la Campionatele Europene de lupte de la Budapesta, după ce a învins-o în finala mică pe bulgăroaica Sofia Hristova Gheorghieva, potrivit sportalert.ro.

Joi, Incze a învins-o în primul tur pe Asli Tugcu (Turcia), iar în turul secund a dispus de bulgăroaica Gheorghieva. Incze a pierdut semifinala cu azera Elis Manolova, dar a câştigat din nou vineri în faţa Sofiei Gheorghieva.

În schimb, la cat. 72 kg, Alexandra Nicoleta Anghel a ratat medalia de bronz, pierzând meciul decisiv în faţa unei reprezentante a Bulgariei, Iuliana Vasileva Ianeva.

Joi, Anghel a învins-o în sferturi pe poloneza Patrycja Sperka, dar a pierdut semifinala cu Buse Cavusoglu Tosun (Turcia).

La greco-romane, Nicu Samuel Ojog şi-a asigurat o medalie prin calificarea în finala cat. 87 kg, unde se va bate pentru cu Turpan Ali Alvievich Bisultanov (Danemarca). În optimi, Ohog a trecut de turcul Metehan Başar, în sferturi s-a impus în faţa bulgarului Ioan Danielov Dimitrov, iar în semifinale a câştigat în faţa azerului Islam Abasov.

Şi Denis Florin Mihai va lupta pentru o medalie, de bronz, la cat. 55 kg, cu armeanul Rudik Mkrcian, după ce l-a întrecut în preliminarii pe bulgarul Stefan Hristov Grigorov şi a pierdut sfertul de finală cu azerul Eldaniz Azizli.

În limitele cat. 77 kg, Ilie Cojocari a fost învins în optimi de azerul Sanan Suleimanov.

La cat. 130 kg, Alin Alexuc-Ciurariu a avut ghinionul de a da în preliminarii peste valorosul luptător turc Riza Kayaalp, care a câştigat, însă calificarea multiplului campion mondial şi european în semifinală l-a tras pe Alexuc în recalificări, urmând să îl înfrunte sâmbătă pe ungurul Dariusz Attila Vitek.

România are trei medalii la Europenele de la Budapesta, aurul câştigat de Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg) şi două de bronz, obţinute de Alina Vuc (cat. 50 kg) şi Kriszta Incze (cat. 65 kg), la care se va adăuga medalia lui Nicu Ojog.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.