Sportalert.ro: Erste Liga: Sport Club Miercurea Ciuc s-a calificat în finală 1
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Erste Liga: Sport Club Miercurea Ciuc s-a calificat în finală

Sport Club Miercurea Ciuc s-a calificat în finala Erste Liga la hochei pe gheaţă, după ce a învins-o pe DEAC Debrecen cu scorul de 5-3 (0-1, 1-1, 4-1), vineri seara, pe Patinoarul ”Vakar Lajos”, anunță sportalert.ro..

Oaspeţii au condus cu 2-0, prin golurile marcate de Daniel Mazzag (14:41) şi Akos Berta (24:27), ciucanii au revenit şi au egalat, graţie reuşitelor lui Evgheni Skacikov (37:28) şi Istvan Sofron (49:14), dar echipa maghiară a trecut din nou în avantaj, golul fiind reuşit de Martin Sagi (51:27).

Campioana a avut şapte minute remarcabile, punctând prin David Stach (53:45) şi Skacikov (57:00, 59:53).

SC Miercurea Ciuc s-a impus cu scorul general de 4-1 în semifinala cu DEAC Debrecen, desfăşurată după sistemul cel mai bun din şapte meciuri.

În finală, SC Miercurea Ciuc o va înfrunta pe FTC-Telekom, care a trecut cu 4-1 de ACSH Gheorgheni, după ce harghitenii au pierdut la ”masa verde” ultimele două meciuri din cauza accidentărilor şi infectărilor din lot.

Echipa din Miercurea Ciuc este prezentă pentru al patrulea sezon la rând în finală. Ciucanii a câştigat competiţia de două ori, 2011 şi 2021, fără a pune la socoteală ediţia din 2020, în care finalistele SC Miercurea Ciuc şi FTC-Telekom au fost declarate ambele campioane după suspendarea competiţiei din cauza Covid-19. În 2019, Ferencvaros o învingea pe Sport Club cu 4-1 în finală.

Şi finala se va juca tot după regula cel mai bun din şapte partide, SC Miercurea Ciuc fiind gazdă în primele, pe 1 şi 2 aprilie, după care Ferencvaros va juca acasă, pe 5 şi 6 aprilie, eventualele meciuri următoare fiind programate pe 9 aprilie (Miercurea Ciuc), 11 aprilie (Budapesta) şi 13 aprilie (Miercurea Ciuc).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.