Pele, legenda fotbalului mondial a murit la 82 de ani
Pele, legenda fotbalului mondial a murit la 82 de ani
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Câți copii a avut Pele. Cu ce femei a fost căsătorit, legendarul fotbalist, mort la 82 de ani

Legendarul fotbalist brazilian Pele, care a încetat din viaţă la vârsta de 82 de ani, în urma unui cancer, a fost căsătorit de trei ori şi este tatăl oficial a şapte copii, dar şi a unei fete care nu a fost recunoscută, relatează sportalert.ro.

„Regele” Pele a recunoscut şapte copii, cu unul mai puţin decât Diego Maradona, eternul său rival argentinian, decedat în urmă cu doi ani.

Pele a avut 7 copii, cu unul mai puțin ca Maradona
Pele a avut 7 copii, cu unul mai puțin ca Maradona

Pele a refuzat să o recunoască pe Sandra Machado, născută în 1964 dintr-o legătură cu o menajeră. După o bătălie juridică de cinci ani, tribunalele i-au dat câştig de cauză tinerei în 1996.

Sandra Machado, fiica lui Pele care nu a fost recunoscută de Regele Fotbalului
Sandra Machado, fiica lui Pele care nu a fost recunoscută de Regele Fotbalului

Aceasta a publicat însă o carte, „Fiica pe care Regele nu o voia”, înainte de a deceda în 2006 de un cancer la sân la doar 42 de ani. Lui Pele i s-a reproşat ulterior de către cei doi nepoţi ai săi că „i-a abandonat intelectual, moral şi material”.

În această perioadă, Pele a mai avut o fiică, Flavia, rodul unei relaţii extraconjugale în 1968 cu o ziaristă, Lenita Kurtz. El a recunoscut-o în 2002.

Familia „oficială” a plecat la New York în 1975 după transferul lui Pele la Cosmos. Cei trei copii ai săi au rămas cu mama lor după divorţul părinţilor lor la începutul anilor ’80.

Celibatar, Pele s-a amorezat de Xuxa, o tânără manechin. Ea va deveni apoi o vedetă de televiziune în Brazilia, prezentând emisiuni pentru tineri şi îşi va împărţi viaţa un timp cu un alt idol al Braziliei, Ayrton Senna.

Sandra Machado, fiica lui Pele care nu a fost recunoscută de Regele Fotbalului.

Revenit în Brazilia la vârsta de 16 ani, fiul lui Pele s-a apropiat de tatăl său şi a îmbrăţişat o modestă carieră de portar. Dar s-a confruntat apoi cu probleme cu legea, fiind condamnat în 2017 la aproape 13 ani de închisoare pentru spălare de bani proveniţi din trafic de droguri. El a fost eliberat în 2019 şi în prezent este director tehnic la clubul Londrina din Parana.

Al doilea mariaj al lui Pele, cu cântăreaţa de gospel Assiria Lemos Seixas a început în 1994. Doi ani mai târziu, ei au devenit părinţi de gemeni, Joshua şi Celeste. Cuplul s-a separat 13 ani mai târziu. În 2020, fosta soţie a început o procedură judiciară pentru neplata pensiei alimentare.

În 2016, la vârsta de 75 de ani, Pele s-a căsătorit pentru a treia oară cu Marcia Cibele Aoki, o femeie de afaceri de 42 de ani, pe care a întâlnit-o la New York în anii ’80, iar apoi a revăzut-o la Sao Paulo în 2010. O dragoste care a fost descrisă drept „ultima iubire” de către legenda fotbalului.

La 75 de ani, Pele s-a recăsătorit cu japoneza Aoki
La 75 de ani, Pele s-a recăsătorit cu japoneza Aoki

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.