Messi a ajuns în China
Messi a ajuns în China
Sport Ultima Ora

Sportalert.ro: Argentina a câştigat Finalissima

Selecţionata de fotbal a Argentinei a câştigat prima ediţie a trofeului Finalissima, care opune campioanele Americii de Sud şi Europei, după ce a învins echipa Italiei cu scorul de 3-0 (2-0) pe Stadionul Wembley din Londra, potrivit sportalert.ro.

Argentina s-a impus clar, prin golurile marcate de Lautaro Martinez (28), Angel Di Maria (45+1) şi Paulo Dybala (90+4), demonstrând să este una dintre pretendentele la titlul mondial, peste doar şase luni, la turneul final din Qatar.

Italia a arătat ca o umbră a echipei care a cucerit titlul european în urmă cu un an, semănând mai mult cu o formaţie care a ratat calificarea la CM 2022.

La ultimul joc al căpitanului Giorgio Chiellini pentru Squadra Azzurra, echipa lui Roberto Mancini a avut prima ocazie de gol, însă Emiliano Martinez nu a avut emoţii la şutul lui Raspadori (12). Goalkeeper-ul lui Aston Villa a fost la post şi la lovitura de cap a lui Belotti (21).

Argentina a preluat controlul jocului şi Messi a fost primul care l-a testat pe Donnarumma (28). Messi a fost cel care a creat primul gol, pătrunzând pe partea stângă cu toată opoziţia lui Di Lorenzo şi centrând în faţa porţii, unde Lautaro Martinez a îndeplinit o simplă formalitate (28).

Italia a replicat imediat, cu un şut de la distanţă al lui Barella (30), însă Emiliano Martinez a fost atent şi a reţinut.

Sud-americanii şi-au dublat avantajul în finalul primei reprize, când Lautaro Martinez l-a lansat în adâncime pe Angel Di Maria, acesta l-a depăşit în viteză pe Chiellini şi l-a lobat pe Donnarumma (45+1).

Singura oportunitate a Italiei în repriza secundă a venit imediat după pauză, dar Emiliano Martinez nu a avut emoţii la şutul lui Locatelli (59).

În urma schimbărilor efectuate de Mancini, Italia a părut mai vulnerabilă decât în prima parte şi scorul putea lua proporţii.

Di Maria a încercat să îl surprindă pe Donnarumma (60) cu un şut cu efect la vinclu, dar portarul lui PSG a respins salvator în corner. Di Maria a fost din nou în prim plan (62), cu un voleu din marginea careului în urma unui corner, însă Donnarumma a apărat din nou. Lo Celso (64) a ratat incredibil, şutând în plasa laterală, după o centrare excelentă a lui Messi.

Leo Messi a căutat şi el golul cu îndârjire, însă a fost lipsit de şansă – şuturile sale au fost blocate de fiecare dată de Donnarumma (65, 67, 69).

Lo Celso a mai avut o şansă de a puncta, după ce a scăpat pe contraatac, dar încercarea sa de a trimite la vinclu a fost blocată de Bastoni (81).

Argentina a marcat al treilea gol în ultimele momente de joc, la capătul unui nou contraatac, purtat de Paulo Dybala (90+4), cel care a şi finalizat, după o minge aşezată de Messi.

Argentina a ajuns la 32 de meciuri consecutive fără înfrângere, 21 dintre acestea fiind victorii.

Argentina a câştigat Copa America pe 10 iulie 2021, după 1-0 cu Brazilia în finala de pe Stadionul Maracana din Rio de Janeiro.

Italia a învins Anglia cu 3-2 la loviturile de departajare (1-1 după 90 de minute şi prelungiri), în data de 11 iulie, pe Wembley, în finala EURO 2020.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.