Spania a câștigat Campionatul Mondial de Baschet 1
Ultima Ora Sport

Spania a câștigat Campionatul Mondial de Baschet

Spania a cucerit duminică, la Campionatul Mondial de baschet masculin, medalia de aur, în urma victoriei din finala jucată în Beijing, scor 95-75 (43-31), în faţa selecţionatei Argentinei.

Baschetul spaniol semnează o performanţă seminificativă, la o ediţie a Mondialelor începută fără omul-emblemă, Pau Gasol, scos în afara lotului de o operaţie la picior. Jucătorul în vârstă de 38 de ani şi-a propus să revină în echipă pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ibericii nu mai câştigaseră aurul mondial din 2006, în timp ce sud-americanii şi-au egalat performanţa din 2002, când au avansat până în ultimul act al CM de baschet masculin. Argentina a fost campioană la prima ediţie a CM, din 1950, pe care l-a şi găzduit.

Pe treapta a treia a podiumului a încheiat echipa Franţei, victorioasă în finala mică împotriva Australiei, scor 67-59. În meciurile de clasament s-au mai disputat întâlnirile următoare: Serbia – Cehia 90-81 (în duelul pentru locul 5) şi Statele Unite – Polonia 87-74 (în partida pentru locul 7).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.