Șocant. Un război nuclear între SUA și Rusia ar aduce peste 30 milioane de morți în doar primele ore 1
Șocant. Un război nuclear între SUA și Rusia ar aduce peste 30 milioane de morți în doar primele ore
Ultima Ora Externe

Șocant. Un război nuclear între SUA și Rusia ar aduce peste 30 milioane de morți în doar primele ore

Cel puțin 34 de milioane de oameni ar deceda în primele ore după izbucnirea unui potențial război nuclear între Statele Unite și Rusia, afirmă cercetători de la Universitatea Princeton, care avertizează că riscul unui conflict catastrofal a sporit „în mod dramatic în ultimii doi ani”, conform mediafax.ro

Potrivit unei simulări, ce a fost realizată în cadrul programului Știință și Securitate Globală al Universității Princeton, 34 de milioane de oameni ar deceda, iar alte 57 de milioane ar fi rănite în primele ore după izbucnirea unei conflagrații nucleare. Estimările nu includ persoanele ce vor suferi pe termen lung de probleme de sănătate, informează cotidianul The Independent.

Cercetătorii americani susțin că un război nuclear ar putea fi declanșat în urma escaladării unui conflict convențional între Rusia și NATO.

Potrivit scenariului imaginat de echipa de cercetători, „în speranța de a opri o ofensivă SUA-NATO, Rusia lansează, de la o bază din enclava Kaliningrad, o armă nucleară cu rolul de foc de avertizare. NATO ripostează cu un atac nuclear tactic executat de aviație”.

„După ce pragul nuclear a fost depășit, conflictul escaladează spre un război nuclear tactic în Europa. Rusia lansează 300 de focoase nucleare, cu ajutorul avioanelor și rachetelor cu rază scurtă de acțiune, pentru a lovi bazele NATO și trupele aflate în ofensivă. NATO răspunde cu aproximativ 180 focoase nucleare lansate de avioane”.

După aceea, sute de atacuri similare sunt executate de ambele părți împotriva forțelor nucleare militare adverse. Ulterior, utilizând arsenalul deținut de submarinele balistice, SUA și Rusia ar viza orașele importante, cu până la 10 rachete lansate pentru fiecare centru populat major.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.