Fostul bulibașă al romilor din Gilău, tatăl unui consilier de stat, înmormântat într-un loc interzis
Ultima Ora Externe

ȘOCANT. Un jurnalist rus a dezgropat 44 de morminte pentru a lua trupurile fetițelor și a le mumifica

ȘOCANT. Un jurnalist rus a dezgropat 44 de morminte pentru a lua trupurile fetițelor și a le mumifica

Un jurnalist din Rusia a recunoscut, în urmă cu cinci ani, că a transformat trupurile a 29 de fetițe moarte, dezgropate din mai multe cimitire, în păpuși. Totuși, în urma unei examinări recente în spitalul de psihiatrie în care a fost internat până în prezent, medicii au ajuns la concluzia că el este inofensiv.

Anatoly Moskvin (52 de ani), jurnalist de profesie, a săpat în mormintele fetițelor care avea vârste între 3 și 11 ani. El a fost prins în urmă cu șase ani, fiind principalul suspect pentru vandalizarea unor cimitire musulmane în orașul Nijnîi Novgorod, în vestul Rusiei.

Totuși, când polițiștii au descins în apartamentul lui, unde trăia alături de părinți, au fost șocați să vadă trupurile mumificate ale fetițelor. El a declarat că a petrecut mai mult de un deceniu și că familiile copiilor nu știau că trupurile lor nu se mai află în sicrie, potrivit Mirror.

El a recunoscut că a săpat, în total, 44 de morminte și că a abuzat fetițele înainte să le mumifice.

Ultimii cinci ani i-a petrecut într-un spital pentru oameni cu probleme mintale și a primit tratamente medicamentoase, dar doctorii susțin acum că Moskvin este gata să meargă acasă. Experții arată că nu mai reprezintă un pericol.

Un alt examen medical va avea loc în perioada următoare, iar acesta va fi liber până la audierea în fața instanței, care va avea loc pe 24 octombrie. Părinții copilelor moarte speră acum că el va primi închisoare pe viață.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.