ȘOCANT! Liderul PSD l-a amenințat pe procurorul care-l anchetează! FOTO 3
Justiție Ultima Ora

ȘOCANT! Liderul PSD l-a amenințat pe procurorul care-l anchetează! FOTO

Președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță, actual PSD, fost PNL, l-ar fi amenințat pe procurorul de la PJ Călărași care îl ancheta, potrivit rechizitoriului pus la dispoziția presei de DNA în baza legii 544/2001.

Astfel, pe 20 decembrie 2019, pe vremea când era președinte al CJ Călărași din partea PNL, Vasile Iliuță, a fost chemat la audieri de procurorul de la PJ Călărași. Ar fi refuzat de trei ori să se prezinte pe motiv că este chemat ba la DNA, ba la Comisia de abuzuri a Camerei Deputaților,scrie g4media.ro.

Până la urmă s-a prezentat la procuror și a observat în biroul acestuia o cameră de luat vederi. L-a întrebat pe procuror dacă e pornită și acesta i-a spus că o va deschide când începe audierea. În momentul în care procurorul a vrut să pornească înregistrarea și-a dat seama că avea acumulatorul descărcat.

Văzând acest lucru, Iliuță ar fi început să îl jignească și să îl amenințe pe procuror. Acesta a ieșit să cheme jandarmul ca să îi aducă încărcătorul pentru acumulatorul camerei și, potrivit unor surse judiciare, a dat drumul la înregistrare pe telefonul mobil. Așa l-ar fi înregistrat pe Iliuță amenințându-l, în timp ce acesta se baza pe faptul că nu funcționează camera de luat vederi din birou.

Persoana vătămată (procurorul – n.r.) a încercat să pornească camera, dar a constatat că acumulatorul era epuizat astfel încât nu se putea efectua nicio videofilmare.

În aceste momente, inculpatul a început să îl întrebe pe (….) dacă era nebun, dacă știa în ce se bagă, dacă știa cine se află în spatele lui și altele de acest gen.

De asemenea, cu aceeași ocazie, inculpatul i-a reproșat persoanei vătămate că îl mai cercetase într-un dosar pentru infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice.

ȘOCANT! Liderul PSD l-a amenințat pe procurorul care-l anchetează! FOTO 4

În aceste condiții, persoana vătămată a chemat jandarmul de serviciu să îi aducă încărcătorul pentru acumulatorul camerei de luat vederi.

În timpul acesta, inculpatul (Vasile Iliuță – n.r.) i-a spus persoanei vătămate (procurorului – n.r.) că formulase o plângere la DNA împotriva ei și a mai multor persoane, fără a preciza care, afirmând că a constituit un grup infracțional cu scopul de a-i face lui rău, precum și o plângere la Inspecția Judiciară tot împotriva persoanei vătămate.

Între timp, deși fusese găsit încărcătorul camerei de luat vederi, aceasta nu pornea, iar inculpatul a continuat să amenințe persoana vătămată, afirmând că o va distruge, inclusiv prin cumpărarea unei televiziuni care să facă reportaje despre ea, din fața parchetului.

De asemenea, inculpatul i-a spus persoanei vătămate că o să angajeze detectivi particulari care să o urmărească, context în care a precizat că are serviciile în spate și că dacă în trecut a săvârșit cea mai mică abatere, va afla și o va distruge”, arată procurorii DNA în rechizitoriul lui Iliuță.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.