Șocant. Asistentul medical care a violat zeci de paciente, scapă de închisoare 3
Șocant. Asistentul medical care a violat zeci de paciente, scapă de închisoare
Ultima Ora Justiție Social

Șocant. Asistentul medical care a violat zeci de paciente, scapă de închisoare

 Asistentul medical din Brăila condamnat la 8 ani de închisoare pentru că a sedat şi violat zeci de paciente poate scăpa de după gratii. Judecătoria Brăila a admis cererea de eliberare condiţionată formulată de bărbat.

Viorel Milcu a fost condamnat anul trecut în urma procesului intentat de o adolescentă de 16 ani. Asistentul medical a stat după gratii aproape doi ani, iar luni judecătorii au decis să-i accepte cererea de eliberare condiționată. Este cea de-a treia cerere, precedentele două fiind respinse de magistrați.

Decizia de luni poate fi contestată în termen de trei zile.

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Milcu Viorel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 8 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1700/2017 a Judecătoriei Brăila (mandat de executare nr. 1797/2018), dacă nu este arestat în altă cauză. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, scrie în decizia Judecătoriei Brăila în şedinţă publică.

Viorel Milcu a fost condamnat definitiv la închisoare în anul 2018. Atunci, Curtea de Apel Galați l-a pedepsit la opt ani de închisoare pe bărbatul de 60 de ani, acuzat de mai multe femei că le-a sedat și apoi le-a violat. În plus, bărbatul a fost obligat la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de euro.

În timpul procesului, procurorii au demonstrat că acuzatul administra somnifere victimelor pentru a le viola, ceea ce a fost a reieșit din fișele medicale ale spitalului, din rețele administrate și dindeclarațiile medicilor. Probele ADN au demonstrat că victima de 16 ani a fost violată după ce a fost sedată în timp ce se afla la secția de Chirurgie a spitalului pentru o operație de apendicită. Judecătorii au decis să-l trimită la închisoare pe Viorel Milcu și în plus l-au obligat la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de euro.

Viorel Milcu a fost arestat preventiv în 2016 după ce victima de 16 ani a depus o plângere la Poliție. Ulterior, zeci de paciente au depus plângere susținând că au fost violate de asistentul medical.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii