Mesaj de ultimă oră al Procurorului General după amânarea procesului lui Liviu Dragnea. ”Să-și asume sarcina și răspunderea”
Ultima Ora Exclusiv Justiție

Șoc pentru Liviu Dragnea. Augustin Lazăr ajunge judecător la Curtea Constituțională. Klaus Iohannis face mișcarea decisivă

Judecătorii Curții Constituționale a României, CCR, Petre Lăzăroiu și Mircea Ștefan Minea își încheie, în acest an, mandatul de 9 ani. De asemenea, tot în acest an se încheie restul de mandat pe care a fost numită Simona Maya Teodoroiu în funcția de judecător CCR.

Mai mult, tot în 2019 expiră și mandatul de președinte la CCR a lui Valer Dorneanu, care, își mai dorește un mandat în fruntea instituiei, spun surse politice pentru Newsteam.ro.

La această oră, PSD are majoritatea în CCR, dar acest lucru s-ar putea schimba în primăvara acestui an când vor avea loc noile numiri de judecători constituționali. Mai exact, președintele României Klaus Iohannis va face o nouă nominalizare de judecător la CCR.

”Președintele îl va nominaliza pe Augustin Lazăr judecător la Curtea Constituțională, după expirarea mandatului de Procuror General ceea ce se va întâmpla în luna aprilie. În acest sens raportul de forțe se va echilibra în CCR, întrucât dispare Lăzăroiu care nu era de loc al președintelui, ci al PSD. Mai mult,cred, că și în Parlament vor fi ceva mișcări de trupe și propunerile Camerei și a Senatului vor fi mult discutate. Dacă PSD-ALDE vor fi mai slăbite, atunci ceilalți, Opoziția își va pune judecători constituționali”, spun pentru NewsTeam.ro aceleași surse.

Augustin Lazăr are șanse să ajungă chiar președintele Curții Constituiționale în urma votului celor 9 judecători.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.