ȘOC LA ANTENA 3. IOHANNIS DĂ LOVITURA DE GRAȚIE. POSTUL LUI VOICULESCU SE POATE ÎNCHIDE. FOTO
ȘOC LA ANTENA 3. IOHANNIS DĂ LOVITURA DE GRAȚIE. POSTUL LUI VOICULESCU SE POATE ÎNCHIDE. FOTO
Ultima Ora Breaking News iohannis Social

ȘOC LA ANTENA 3! IOHANNIS DĂ LOVITURA DE GRAȚIE. POSTUL LUI VOICULESCU SE POATE ÎNCHIDE. FOTO

Autoritățile pot opri site-urile care difuzează informații false cu privire la COVID-19 sau la măsurile de protecție și prevenire și pot totodată bloca accesul utilizatorilor la astfel de informații, conform măsurilor cu aplicabilitate directă asociate decretului de instituire a stării de urgență semmnat luni de către președintele Klaus Iohannis.

Textul prezentat de Administrația Prezidențială conține obligațiile ce revin Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, în cazul propagării unor informații false în mass-media și în mediul online cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

„Instituțiile și autoritățile publice, precum și operatorii privați contribuie la campania de informare publică privind măsurile adoptate și activitățile desfășurate la nivel național.

ȘOC LA ANTENA 3! IOHANNIS DĂ LOVITURA DE GRAȚIE. POSTUL LUI VOICULESCU SE POATE ÎNCHIDE. FOTO 9

(2) În situația propagării unor informații false în mass-media și în mediul online cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire, instituțiile și autoritățile publice întreprind măsurile necesare pentru a informa în mod corect și obiectiv populația în acest context.

(3) Furnizorii de servicii de găzduire și furnizorii de conținut sunt obligați că, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să întrerupă imediat, cu informarea utilizatorilor, transmiterea într-o rețea de comunicații electronice ori stocarea conținutului, prin eliminarea acestuia la sursă, dacă prin conținutul respectiv se promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire.

(4) În situația în care eliminarea la sursă a conținutului prevăzut la alin. (3) nu este fezabilă, furnizorii de rețele de comunicații electronice destinate publicului sunt obligați că, la decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, să blocheze, imediat, accesul la respectivul conținut și să informeze utilizatorii.

ȘOC LA ANTENA 3! IOHANNIS DĂ LOVITURA DE GRAȚIE. POSTUL LUI VOICULESCU SE POATE ÎNCHIDE. FOTO 10

(5) La decizia motivată a Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații, furnizorii de rețele de comunicații electronice destinate publicului au obligația de a bloca imediat accesul utilizatorilor din România la conținutul care promovează știri false cu privire la evoluția COVID-19 și la măsurile de protecție și prevenire și este transmis într-o rețea de comunicații electronice de către persoanele de la alin. (3) care nu se află sub jurisdicția legislației naționale”.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii