ȘOC ÎN PNL! PROCURORII DNA INTRĂ LA RUPERE! LIDERUL PARTIDULUI RISCĂ ANI GREI DE PUȘCĂRIE! 7
Exclusiv Justiție Ultima Ora

ȘOC ÎN PNL! PROCURORII DNA INTRĂ LA RUPERE! LIDERUL PARTIDULUI RISCĂ ANI GREI DE PUȘCĂRIE!

Direcția Națională Anticorupție (DNA) Iași anchetează modul în care mai multe utilaje ale Direcției Ape Prut au fost folosite pentru lucrări la un domeniu deținut într-o comună din județ de familia liberalului Costel Alexe.

Faptele ar fi avut loc pe vremea când acesta era ministru al Mediului,conform g4media.ro.

Alexe a declarat, pentru G4Media, că nu a fost informat despre acest dosar, dar că este interesat să coopereze cu organele de anchetă ”pentru a clarifica această situație în spațiul public”.

”În dosarul la care faceți referire, aflat pe rolul Serviciului teritorial Iași, se efectuează acte de urmărire penală in rem (față de faptă) iar, în acest moment, alte date nu pot fi comunicate public deoarece informațiilor le sunt incidente art. 12 alin.1 lit. e) și f) din Legea 544/2001”, a transmis luni, 12 aprilie, Biroul de Presă al DNA ca răspuns la întrebarea dacă pe rolul instituției este înregistrat un dosar referitor la folosirea de echipamente ale Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad pentru lucrări pe un teren deținut de o firmă privată.

Această societate aparține familiei actualului președinte al Consiliului Județean, Costel Alexe, în spațiile aflate la dispoziție fiind înregistrate mai multe firme ale fraților lui Alexe. Lucrările ar fi fost efectuate în 2020, în mandatul de ministru al Mediului al lui Alexe.

ȘOC ÎN PNL! PROCURORII DNA INTRĂ LA RUPERE! LIDERUL PARTIDULUI RISCĂ ANI GREI DE PUȘCĂRIE! 8

În acea calitate, prin intermediul Administrației Naționale Apele Române, el avea în subordine Ape Prut-Bârlad, instituție condusă de cumătrul său Petru Avram, personaj implicat în angajarea prin detașare a unei persoane care nu avea pregătirea necesară pentru postul pe care îl ocupa. Angajările de la Iași au ajuns, ulterior, în atenția DNA.

”Nu am cunoștință despre folosirea utilajelor sau participarea angajaților ABA Prut Bârlad la eventuale lucrări la Sculeni.

Așa cum am declarat în mai multe ocazii, nu am nicio calitate de asociat sau administrator la firmele care își desfășoară activitatea la Sculeni, fapt pentru care nu vă pot da detalii despre activitatea acestor firme.

Nu am fost informat de către organele de cercetare cu privire la declanșarea unei eventuale investigații, dar vă asigur că voi oferi toată deschiderea și cooperarea pentru că sunt primul interesat să clarific această situație în spațiul public”, a declarat Alexe, care este liderul PNL Iași,  pentru G4Media.

ȘOC ÎN PNL! PROCURORII DNA INTRĂ LA RUPERE! LIDERUL PARTIDULUI RISCĂ ANI GREI DE PUȘCĂRIE! 9

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii