ȘOC ÎN BISERICA ORTODOXĂ! DOI ÎNALȚI IERARHI ÎN RĂZBOI DESCHIS! 1
Exclusiv Social Ultima Ora

ȘOC ÎN BISERICA ORTODOXĂ! DOI ÎNALȚI IERARHI ÎN RĂZBOI DESCHIS!

Ritualul săvârșirii Tainei Sfântului Botez, naște un scandal imens în sânul Bisericii Ortodoxe Române, după decesul unui bebeluș la Suceava, care, după ce a fost încreștinat prin scufundarea totală în apă a murit.

ÎPS Calinic, ierarhul Argeșului și al Muscelului, a dat o îndrumare preoților din eparhia sa să săvârșească Botezul, nu numai prin scufundarea totală, ci și prin stropirea cu apă sfințită pe creștetul copilului.

Decizia, lui Calinic nu este însă pe placul, colegului din Sfântul Sinod, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Dobrogei, care spune că, pruncul se botează doar prin scufundarea totală în apă.

”ÎPS Teodosie anunță că nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe IPS Calinic. În plus, IPS Teodosie spune că va discuta colegial cu ÎPS Calinic la următoarea întâlnire.

„Precizăm că ÎPS Teodosie nu ar urma să inițieze în Sfântul Sinod o acțiune de chemare în judecată a ÎPS Calinic, în fața vreunei instanțe bisericești.

Afirmația ÎPS Teodosie a fost scoasă din context și eronat înțeleasă.

Săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obișnuită de lucru a Sfântului Sinod, iar ÎPS Teodosie a menționat că se va întâlni acolo cu IPS Calinic cu care va discuta, în mod firesc, colegial”, a anunțat ÎPS Teodosie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.