Sindicatele din Sănătate, nu renunță la proteste
Sindicatele din Sănătate, nu renunță la proteste
Social Ultima Ora

Sindicatele din Sănătate, a 2-a zi de proteste la Guvern. Ce revendicări au

Sindicatele din sănătate protestează pentru a doua zi consecutiv în fața Guvernului, aceștia nefiind mulțumiți de salariile pe care le primesc.

În cursul zilei de marţi, sindicaliștii din sănătate, se vor opri, în mod simbolic, la Spitalul Clinic Filantropia, Spitalul Clinic „Sfânta Maria”, Spitalul Universitar de Urgenţă Elias şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului – Sector 1.

Pe lista revendicărilor enunţate de sindicalişti se află: creşterea veniturilor tuturor salariaţilor din Sănătate şi Asistenţă socială cu minimum 15%, pentru acoperirea inflaţiei, declanşarea a negocierilor între Guvernul României şi partenerii sociali, pe proiectul noii legi a salarizării personalului plătit din fonduri publice, respectiv asigurarea unei finanţări corecte şi suficiente pentru instituţiile medicale şi de asistenţă socială.

În prima zi de proteste, luni, membrii Federaţiei Sanitas au mers pe traseul Piaţa Victoriei – Bulevardul Iancu de Hunedoara – Şoseaua Ştefan cel Mare – Strada Doctor Calistrat Grozovici nr.1, cu staţionări în faţa Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Spitalului Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalului de Pneumoftiziologie „Sfântul Ştefan”, Spitalului Clinic Colentina şi a Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”.

O delegaţie a Federaţiei Sanitas a fost primită luni la Guvernul României de o echipă condusă de Mihnea Claudiu Drumea – consilier al prim-ministrului.

Sindicaliștii din sănătate au discutat luni, cu consilierul premierului Ciucă
Sindicaliștii din sănătate au discutat luni, cu consilierul premierului Ciucă

„Membrii delegaţiei au prezentat revendicările salariaţilor din sănătate şi asistenţă socială, revendicări pentru susţinerea cărora Sanitas a manifestat astăzi (luni – n. r.) în Piaţa Victoriei şi în proximitatea a cinci spitale bucureştene.

Membrii echipei guvernamentale au promis că vor analiza solicitările noastre şi vor iniţia de urgenţă întâlniri cu reprezentanţii Sanitas pentru identificarea de soluţii care ar putea să rezolve revendicările membrilor noştri de sindicat”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a federaţiei.

Mitingul declanşat luni face parte dintr-o serie de proteste ale Federaţiei Sanitas, care vor continua şi miercuri, 8 februarie, cu staţionări la sediile partidelor politice.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.