Video. Accident șocant. Un mort și 5 răniți. Șoferul vinovat avea 70 de ani
Sindicaliștii ”Ambulanța”, miting de sensibilizare asupra autorităților. Numeroase nereguli
Ultima Ora Social

Sindicaliștii ”Ambulanța”, miting de sensibilizare asupra autorităților. Numeroase nereguli

 Federația Națională Sindicală „Ambulanța” va organiza începând de marți, 1 octombrie, un miting de sensibilizare a autorităților asupra neregulilor din serviciile de ambulanță și subliniază că, dacă problemele nu vor fi remediate, este avută în vedere și greva generală.

„Federația Națională Sindicală ”Ambulanța” din România care reprezintă toate Serviciile Publice de Ambulanță din România a hotărât, în unaminitate, la Consiliul Național de la Eforie Nord din 29 august a.c., în urma analizării problemelor cu care se confruntă Serviciile Publice de Ambulanță din România, organizarea celui mai mare mting de sensibilizare la nivel național, cu participarea masivă la București a angajaților, membri de sindicat, reprezentați de Federația Națională Sindicală „Ambulanța” din România, din fiecare serviciu de ambulanță, fără a afecta capacitatea operativă de intervenție a serviciilor de ambulanță”, se arată într-un comunicat de presă.

Mitingul a fost stabilit pe o perioadă nedeterminată, începând cu ziua de marți, 1 octombrie în două locații: Palatul Parlamentului, intrarea din strada Izvor – vizând Camera Deputaților și Piața Victoriei – vizând Guvernul României.

În cazul în care demersul nu va atrage atenția celor două instituții în soluționarea problemelor sesizate, sindicaliștii anunță că vor continua acțiunea în fiecare zi de marți, în săptămânile care urmează pe toată durata lunii octombrie, iar începând cu luna noiembrie vor declanșa acțiuni sindicale, luând în calcul și greva generală.

Acțiunile sindicale anunțate vor continua, până când se va lua act de problemele evidențiate și vom conveni asupra unui program național de organizare, dezvoltare și consolidare a Serviciilor Publice de Ambulanță desfășurat pe termen scurt, mediu și lung, în funcție de priorități, revizuirii și așezării salarizării la nivelul responsabilităților profesionale și recunoașterii condițiilor de muncă a personalului din Serviciile Publice de Ambulanță.

Potrivit sursei citate, mitingul nu are scop electoral.

Mitingul din 1 octombrie se va desfășura după următorul program:

– de la ora 10.00 la ora 12.00 la Palatul Parlamentului – intrarea Parcul Izvor;

– de la ora 13.00 la ora 15.00 la Guvernul României – Piața Victoriei;

În situația în care acțiunea nu va avea ecou, programul acțiunilor va continua, după cum urmează: în zilele de marți, 8, 15 și 22 octombrie, de la ora 10.00 la 12.00 la Palatul Parlamentului, intrarea Izvor.

Sindicaliștii au următoarele nemulțumiri: blocarea în Parlamentul României a legiferării „statutului personalului profesionist operativ de intervenție din serviciile de ambulanță”; expunerea la risc a personalului profesionist operativ de intervenție în situația cazurilor pacienților cu tulburări psihice, agresivi și potențial agresivi; transportul pacientilor cu tulburari psihice, agitatii psihomotorii, persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor halucinogene; personal insuficient; bugetul Serviciilor Publice de Ambulanță insuficient; ambulanțele din dotare cu un grad de uzură ridicat etc.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii