Elevii de clasa a 8-a susţin marţi proba la matematică
Elevii de clasa a 8-a susţin marţi proba la matematică
Ultima Ora Social

Simulare evaluare națională. Au fost publicate baremele de corectare

Ministerul Educației a publicat, luni după-amiază, modelele de subiecte și baremele de corectare pentru simularea la Limba și literatura română – Evaluarea Națională. Proba a fost susținută de peste 300.000 de elevi de clasa a VII-a și a VIII-a.

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat, pe site, modelele de subiecte, precum și baremele de corectare pentru simularea la Evaluarea Națională. Elevii au susținut, luni, simularea la Limba și literatura română.

Baremele se găsesc aici: http://subiecte.edu.ro/2019/simulare/.

Ministerul Educaţiei Naţionale organizează, în perioada 11 – 13 martie 2019, la nivel național, simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a (EN VIII), la care participă, în premieră, și elevii clasei a VII-a.

Simularea se adresează celor aproximativ 350.000 de elevi înscriși în clasele VII-VIII la începutul anului școlar 2018-2019, anunță Ministerul Educației Naționale.

Calendarul simulării este:

11 martie – Limba și literatura română12 martie – Matematică13 martie – Limba și literatura maternă22 martie – Comunicarea rezultatelor

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, vor fi distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, de când s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral în vederea adoptării unor măsuri adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. La solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui/tutorelui, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.