Se complică cazul Simonei Halep
Se complică cazul Simonei Halep
Sport Ultima Ora

ALERTĂ. Se complică cazul Simonei Halep. Ce spune Agenția Națională Anti-Doping

Simona Halep, a fost acuzată vineri seară, de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) că i s-au descoperit nereguli în pașaportul biologic.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a precizat, sâmbătă, într-un comunicat, că nu are prerogative în procedura de gestionare a cazului Simona Halep şi nu are acces la Paşaportul Biologic al sportivei.

 “La fel ca la prima acuzaţie de încălcare a reglementărilor anti-doping, ANAD a fost notificată de Agenţia Internaţională de Integritate a Tenisului (ITIA), având în vedere că Simona Halep e sportivă româncă şi, conform prevederilor Codului Mondial Anti-Doping e obligatorie comunicarea organizaţiei anti-doping din ţara de domiciliu a sportivei.

Această nouă acuzaţie face ca procesul să devină mult mai complex, oferindu-i acesteia posibilitatea legală să se apere.

Paşaportul Biologic al Sportivului este revizuit de experţi (APMU) acreditaţi de WADA, ce pot oferi informaţii care pot direcţiona strategiile de testare doping ale organizaţiilor care au rol de autoritate de testare şi gestionare.

În cazul în care, expertul APMU identifică un rezultat pozitiv pe Paşaportul Biologic, autoritatea de management începe procedura conform Standardului de gestionare a rezultatelor cu notificarea sportivului, incluzând drepturile, obligaţiile şi măsura suspendării provizorii obligatorii.

Într-o situaţie particulară în care nu s-a luat o decizie cu privire la prima acuzaţie de încălcare a reglementărilor anti-doping şi se identifică o nouă încălcare, ambele abateri pot fi gestionate împreună”, se arată în comunicatul ANAD.

Pașaportul biologic al sportivului
Pașaportul biologic al sportivului

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.