Simona Halep debutează la Beijing. Cu cine joacă românca. Meciul este programat la ora 9
Simona Halep, în turul secund la Beijing. Când va avea loc partida
Ultima Ora Sport

Simona Halep, în turul secund la Beijing. Când va avea loc partida

 Simona Halep (6 WTA) s-a calificat în turul secund la Beijing, după ce a trecut de suedeza Rebecca Peterson (53 WTA), scor 6-1, 6-1. Luni, 30 septembrie, începând cu ora 11:00, fostul lider mondial se va întâlni cu rusoaica Ekaterina Alexandrova (38 WTA).

Cele două s-au întâlnit o singură dată în carieră. În această vară, pe 14 august, la Cincinnati, acolo unde Halep a câștigat, în trei seturi, scor 3-6, 7-5, 6-4.

În primul tur de la Beijing, Alexandrova a învins-o pe americanca Bernarda Pera (81 WTA), o jucătoare venită din calificări, scor 5-7, 6-2, 6-3. Sportiva din Rusia în vârstă de 24 de ani a avut parte de un meci dificil, partida durând o oră și 54 de minute.

În luna septembrie, pe tărâm asiatic, Ekaterina Alexandrova a ajuns până în semifinale la turneul din Seul, dar a cedat încă din prima rundă la Wuhan, după eșecul împotriva conaționalei Veronika Kudermetova. Rusoaica se află la cea mai bună clasare din carieră, locul 38 WTA.

Cea mai bună performanță a Simonei la Beijing a venit în 2017, atunci când a jucat finala, una pierdută în fața lui Caroline Garcia.

Simona Halep: „Încă nu sunt 100% recuperată, încă mai simt dureri”

La finalul meciului cu Rebecca Peterson, din primul tur de la Beijing, Simona Halep a vorbit despre starea ei de sănătate: „Încă nu sunt 100% recuperată, încă mai simt dureri. Totuși, astăzi am fost relaxată, pot spune că nu am forțat. Am știut de la început cum să joc împotriva ei. Consider că am jucat foarte inteligent, am jucat exact cum nu îi place ei, iar asta mi-a adus victoria. Mă simt foarte bine că am câștigat, pentru că niciodată nu este ușor când te confrunți cu accidentări.

Am fost puțin demoralizată înaintea startului turneului, pentru că am trecut prin exact aceeași situație ca anul trecut. Sunt foarte bucuroasă că am reușit să câștig, modul în care am jucat îmi dă încredere”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.