ING închide astăzi toate casieriile fizice. Cum se pot face tranzacțiile
Serviciile ING Bank au picat. Ce probleme are banca
Social Ultima Ora

Serviciile ING Bank au picat. Ce probleme are banca

Serviciile ING Bank au probleme pe 30 august. Cei mai afectați utilizatori sunt cei care au nevoie de Home’Bank. Banca susține însă că nu sunt probleme prea grave, conform playtech.ro

Pe 30 august, la ora publicării acestui articol, ING are probleme cu serviciile Home’Bank Web și Mobile. Asta înseamnă că aplicația de internet banking prin care poți face transfer, îți poți administra conturile sau poți vedea desfășurătorul cheltuielilor e indisponibil.

Banca susține că e vorba doar de indisponibilitate parțială. Poate, dacă ai noroc, poți folosi.

Ultimele probleme majore la ING Bank au fost la începutul anului. Atunci, pe 17 ianuarie, serviciul ING Home’Bank, dar şi plăţile cu cardul au fost indisponibile. Potrivit unei informări ulterioare a ING, problemele de atunci au fost rezolvate în circa o oră.

La acel moment, ING a spus că a înregistrat intermitent un volum crescut al traficului de internet către serviciile online. A fost, pe scurt, un atac informatic de tip DDoS.

Banca a explicat, în urmă cu un an, de ce sunt momente în care serviciile sale pică. Mai mereu sunt unul dintre aceste trei motive: utilizarea Home’Bank a crescut, au fost integrate servicii noi și vizibilitatea în social media, adică pe Facebook, a fost mare. Pe 2018, banca susține că serviciile sale au funcționat 99% din timp.

Câți clienți are ING Bank în România?

Banca are, în România, peste 1,35 milioane de clienți. Iar în 2018, numărul de clienți care își încasează veniturile recurente într-un cont al băncii a crescut la 852.000. Aproximativ unul din opt români își încasează salariul într-un cont ING.

În 2019, banca a lansat Apple Pay în România, după ce în 2018 a oferit propria soluție de plată cu telefonul pe Android. Rata de adopţie ING Pay în primul an de la lansare: 135.000 clienţi şi-au activat serviciul în Home’Bank şi au efectuat peste cinci milioane de tranzacţii.

În ceea ce privește Apple Pay, aceasta e o platformă administrată de Apple. Aceasta a fost lansată, oficial, în iunie 2019. E disponibilă pe ING, Banca Transilvania, UniCredit Bank și serviciile Orange Money și Revolut.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.