Șeful interimar DIICOT, sare peste cuvântul lui Felix Bănilă. Ce decizie a luat 5
Șeful interimar DIICOT, sare peste cuvântul lui Felix Bănilă. Ce decizie a luat
Ultima Ora Justiție

Șeful interimar DIICOT, sare peste cuvântul lui Felix Bănilă. Ce decizie a luat

Giorgiana Hosu, procurorul care conduce interimar DIICOT, a retras de la CSM cererea de încetare a delegării Oanei Hăineală în funcția de adjunct al Direcției. Decizia vine după ce fostul șef DIICOT, Felix Bănilă, a trimis la CSM documentul de revocare, au precizat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Surse judiciare au precizat, pentru MEDIAFAX, că Giorgiana Hosu, cea care conduce interimar DIICOT după ce Felix Bănilă a demisionat din funcția de procuror-șef, a retras de la CSM cererea de încetare a delegării pentru Oana Schmidt-Hăineală în funcția de adjunct al DIICOT.

Decizia lui Hosu vine după ce Felix Bănilă a cerut revocarea din funcția de adjunct al Direcției a Oanei Schmidt-Hăineală (a fost numită adjunct prin delegare). Aceleași surse au precizat că motivul retragerii cererii de revocare a lui Hăineală a fost că solicitarea fostului șef DIICOT este neintemeiată și neoportună.

Felix Bănilă și-a depus demisia de onoare din funcția de șef DIICOT, decizie luată în urma discuțiilor cu ministrul Justiției și cu procurorul general. Bănilă a spus că demisia este necesară astfel încât colegii săi să lucreze într-un climat lipsit de presiune.

Demisia lui Bănilă vine după ce Klaus Iohannis i-a cerut public să renunțe la funcție, șeful statului fiind nemulțumit pentru modul în care DIICOT a gestionat cazul Caracal.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii