Șefii Jandarmeriei după audierea de la Parchetul General. Intervenția de la protest ”se bucură de prezumția de LEGALITATE”
Ultima Ora Justiție

Secretar de stat din MAI pus sub învinuire pentru abuz în serviciu la Protestul din 10 august

Secretar de stat din MAI pus sub învinuire pentru abuz în serviciu la Protestul din 10 august

Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne, s-a prezentat, vineri, la Parchet, surse judiciare declarând că urmează să fie pus sub învinuire pentru complicitate la abuz în serviciu şi participaţie improprie la purtare abuzivă, scrie Mediafax.

La Parchet s-a mai prezentat și actualul șef al Jandarmeriei Române. La ieșire, Cătălin Sindile a declarat că procurorii i-au adus la cunoștință calitatea de suspect cu privire la săvârşirea infracţiunilor de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în dosarul mitingului din 10 august.

Și Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române, s-a prezentat vineri la Parchet, surse judiciare declarând că și el urmează să fie pus sub învinuire pentru complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă în dosarul mitingului din 10 august. Și Laurenţiu Cazan, director Jandarmeriei Bucureşti, s-a prezentat vineri la Parchet, surse judiciare declarând că el urmează să fie pus sub acuzare pentru abuz în serviciu, participaţie improprie la purtare abuzivă, participaţie improprie la fals intelectual, participaţie improprie la uz de fals.

În dosarul violențelor de la mitingul din 10 august au fost audiați până acum președintele PSD Liviu Dragnea, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, comandantul Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, Cătălin Paraschiv, primarul general al Capitalei, Gabrirela Firea, prefectul Capitalei Speranţa Cliseru, subprefectul Capitalei, Corneliu Cîrstea, secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Gheorghe Nucu Marin și viceprimarul Aurelian Bădulescu.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Pe 3 septembrie, Parchetul General anunţa că 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.