Se vrea interzicerea medicamentelor HOMEOPATICE
Ultima Ora Social

Se vrea interzicerea medicamentelor HOMEOPATICE. Cum vor să o facă si de ce

Într-un document publicat recent de Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) s-au pus în lumină detalii incredibile cu privire la medicamentele homeopatice. Deşi foarte cunoscute, acestea ascund detalii incredibile.

Produsele homeopatice au fost demonstrate, de-a lungul timpului, eficiente pentru o varietate de afecțiuni, de la gripă și alergii până la vitiligo

Potrivit statisticilor, aproximativ 5 milioane de adulți americani și 1 milion de copii se confruntă cu homeopatia în fiecare an, iar remediile sunt cunoscute a fi „în general sigure și puțin probabil să provoace reacții adverse grave”, potrivit Centrului Național de Sănătate Complementară și Integrată al Institutului Naţional de Sănătate al SUA.

Într-un document publicat în decembrie 2017, FDA își propune remedii homeopate sau, după cum au spus, „produse medicamentoase etichetate ca homeopate ”.

Cu toate acestea, FDA declară medicamentele homeopate ilegale.

În timp ce decesele cauzate de droguri precum opioidele sunt acum o criză a sănătății publice, homeopatia a menținut un profil mult mai scăzut și, probabil, mai sigur. Totuși, FDA își folosește resursele limitate pentru a-și viza ultimele idei, citând necesitatea de a „proteja consumatorii care aleg să utilizeze produsele homeopate ”. FDA a discutat, de asemenea, despre produsele etichetate a fi homeopate, care sunt, în schimb, comercializate pentru o gamă largă de boli şi alte infecţii, în condiţiile în care acestea sunt, în momentul de faţă, cu o valoare industrială de 3 miliarde de dolari, scrie articles.mercola.com.

Poate că e prea mult 3 miliarde de dolari pentru Big Pharma, „partenerul ” Administraţiei SUA pentru Alimente şi Medicamente. „Într-un singur caz, aproape fiecare medicament homeopat de pe piață este vândut ilegal”, după cum scrie Alianța pentru Sănătatea Naturală din SUA (ANH USA). De asemenea, FDA este de părere că orice medicament homeopatic care nu a fost considerat sigur şi eficient este, de fapt, un medicament nou. De asemenea, FDA nu a stabilit că medicamentele homeopate sunt recunoscute a fi, în general, sigure.

Niciun medicament homeopat nu a trecut prin aprobarea FDA și niciun producător nu poate să treacă peste procesul de aprobare  a medicamentelor.

De asemenea, FDA afirmă că intentionează să vizeze produsele medicamentoase neaprobate, etichetate ca homeopate, care au cel mai mare potential de a provoca riscuri pentru pacienti.

Pe ce se bazează homeopatia?

Concepţia care stă la baza acestei metode alternative de tratament este că organismul trebuie ajutat să se vindece singur. Metoda de tratament  a fost inventată în anul 1796 de medicul german Samuel Hahnemann şi nu se bazează pe extracte din plante, cum greşit cred unii pacienţi, informează şi amfms.ro.

Ideea lui Hahnemann este că administrarea în doze foarte mici a unei substanţe care în mod nornal ar îmbolnavi o persoană sănătoasă are efect benefic asupra unui bolnav şi vindecă boala respectivă. De exemplu, persoanele care suferă de insomnie se pot vindeca dacă vor lua coffea, un remediu făcut din cafea. Remediile homeopate conţin deci diluţii repetate în apă sau alcool din anumite substanţe.

Specialiştii atrag atenţa că un remediu nu poate fi considerat bun doar pentru că un medic l-a recomandat sau pentru că unele persoane s-au vindecat după ce l-au luat. Uneori, este posibil că boala să fi trecut de la sine, deci să nu existe o relaţie cauză-efect între administrarea remediului şi vindecare.

În plus, profesorul John Dwyer, imunolog şi profesor de medicină la Universitatea din New South Wales, spune că nu trebuie neglijat nici efectul placebo, care este deosebit de puternic la unii pacienţi. Un bolnav se va vindeca doar pentru că este convins că a luat un tratament eficient.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.