Aproape 2 miliarde de lei rambursate de ANAF, reprezentând TVA
Se fac angajări la ANAF fără concurs. Care sunt criteriile de selecție
Ultima Ora Social

Se fac angajări la ANAF fără concurs. Care sunt criteriile de selecție

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, propune ca absolventii de facultati economice cu o medie buna sa fie angajati la Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) fara concurs, conform portalinvatamant.ro

Ministrul finantelor propune ca tinerii sa fie incadrati cu o perioada de proba de 6 luni, dar numai daca au obtinut peste 8 la licenta si la examene.

Acesta sustine ca schimbarea ar întineri sistemul si ar schimba mentalitatile. „La noi se pensioneaza in acest an cam 2.700 de angajati pe zona de ANAF. Am spus sa trebuie sa scoatem procedura asta care e foarte greoaie, sa lasi tinerii sa intre in sistem. Si anume, toti cei care au absolvit o facultate de profil economic, de exemplu media 8, deci daca a trecut acea facultate, a trecut licenta si media pe facultate e minim 8, inseamna ca a facut scoala.

In sistemul de ANAF si Finante sa intre fara examen, ca sunt oameni de finante, sta sase luni in perioada de proba si daca dupa sase luni si-a facut ce trebuia sa faca, ramane in sistem mai departe, sa nu mai dea concursuri, ca blocam, nu intra oameni tineri în sistem si nu se schimba mentalitatea celui din sistem, pentru ca sistemul nu lasa nimic sa intre”, a afirmat Teodorovici, potrivit Agerpres.In prezent, concursul de admitere la ANAF consta in trei etape:

1. selectia dosarelor de inscriere

2. proba scrisa

3. interviu.

Proba scrisa consta in rezolvarea unor teste-grila. Prin proba scrisa se testeaza cunostintele teoretice necesare ocuparii functiilor publice pentru care se organizeaza concursul.

Subiectele pentru proba scrisa se stabilesc pe baza bibliografiei de concurs aprobate de presedintele Agentiei, astfel incat sa asigure verificarea capacitatii de analiza si sinteza a candidatilor, in concordanta cu nivelul si specificul functiilor publice pentru care se organizeaza concursul.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.