Ultima oră. Șeful DNA Constanța, audiat de procurori. Acuzat de fals în acte
Se dă startul selecției noului șef DNA. Ce îi așteaptă pe candidați
Ultima Ora Justiție

Se dă startul selecției noului șef DNA. Ce îi așteaptă pe candidați

Ministrul Justiției Ana Birchall a declarat, marți, că procedura de selecție a unui șef pentru DNA va fi declanșată după ce va purta discuții cu toți factorii importanți din sistemul judiciar, pentru a „avea o bază de selecție foarte mare”.

„După cum cunoașteți, am început discuțiile în sistem, inclusiv cu Secția de procurori. (…) Vreau să asigur o bază cât mai mare, de aceea am început discuțiile, le voi continua, să putem avea o bază de selecție foarte mare. (…) Criteriile o să le anunțăm, dar de aceea am discuții, pentru a asigura o bază cât mai largă. Doi: încredere că rezultatul va fi unul care să conducă la profesionalism și responsabilitate”, a declarat ministrul Ana Birchall.

Declarațiile vin în contextul în care marți, Secția pentru procurori a CSM discută prelungirea delegării lui Călin Nistor în funcția de șef interimar al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

Călin Nistor a ocupat funcția de adjunct al DNA din luna mai 2013.

De altfel, procurorii CSM au decis, la şedinţa din februarie 2019, delegarea lui Călin Nistor în funcţia de procuror-şef în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, iar de la acel moment Secția a mai prelungit o dată mandatul lui. Acesta a mai fost delegat în funcția de șef al DNA în 2013, vreme de două luni.

Călin Nistor este cel care asigură conducerea interimară a DNA în condiţiile în care, după plecarea Ancăi Jurma de la şefia instituţiei, fostul procurorul general Augustin Lazăr nu a mai făcut o propunere de interimar.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii