Se cer donații de cel puțin 2 euro pentru Catedrala Națională
Se cer donații de cel puțin 2 euro pentru Catedrala Națională
Ultima Ora Social

Se cer donații de cel puțin 2 euro pentru Catedrala Națională

Se cer donații de cel puțin 2 euro pentru Catedrala Națională – Robert Cazanciuc, senator PSD și membru al Comisiei parlamentare speciale pentru Celebrarea Centenarului Marii Uniri este de părere că pentru Sărbătorirea Centenarului singurul proiect relevant din 2018 ar trebui să fie Catedrala Națională. În opinia sa, toți cei convinși de importanța proiectului ar trebui să doneze cel puțin 2 euro.

„Comisia are responsabilitatea de a da coerenţă demersurilor, în primul rând guvernamentale, pentru acest obiectiv major. Avem multe iniţiative la nivel public sau privat. Această comisie trebuie să aducă în jurul mesei pe toţi cei ce vor să fie parte a proiectului Centenar. Acest proiect nu este un sac în care statul pune un buget şi cineva vine să cheltuiască. Fiecare dintre noi trebuie să se gândească ce putem face pentru acest proiect. Centenarul este despre trecut, prezent şi viitor (…) La nivel de proiect major, singurul obiectiv realist în acest an este Catedrala naţională”

Dumnealui vede acest proiect ca fiind de importanță majoră pentru conștiință și istorie deoarece după cum a precizat:

Este proiectul lui Carol I. După Războiul de Independenţă a apărut ideea unei catedrale. Sunt aproape 140 de ani de când Carol I a emis o lege privind Catedrala naţională. Cred că e momentul ca fiecare dintre noi să ne întrebăm dacă putem face ceva pentru acest obiectiv naţional. Să facem o donaţie de 2 euro (…) Să nu lăsăm să treacă istoria pe lângă noi fără să facem nimic pentru ea”

El a specificat că donațiile au venit și din partea sa, încuranjând poporul să facă la fel.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.