Scoala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele 1
Scoala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele
Ultima Ora Social

Scoala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele

Peste 50 de elevi de liceu din totă țara, selectați de cercetătorii de la Institutul de Fizică de la Măgurele, vor face cursuri de tehnologie, fizică, anteprenoriat și marketing la Școala de vară de știință și tehnologie de la Măgurele. Pentru proiecte, adolescenții se vor împărți în echipe și își vor alege una din cele 22 de teme, care își propun să interconecteze mediul și schimbările climatice cu știința.

Una dintre teme presupune ca liceenii să intre în laborator, unde vor face replica vehiculului spațial tip Rover, pe care americanii de la NASA l-au lăsat pe Marte, ca să măsoare cutremurele și structura scoarței planetei

Adolescenții interesați de calitatea aerului vor face și o stație meteo, cu senzori și afișaj electronic. Apoi vor lua dispozitivul la ei la școală, ca să măsoare calitatea aerului. Informațiile vor fi transmise către Institutele de la Măgurele, iar specialiștii vor putea face o hartă a poluării aerului în școlile din țară și din județ.

Utilizarea plantelor pentru un mediu mai curat este o altă temă practică. Liceenii vor crea un perete verde inteligent. Pentru asta, vor face o instalație automatiză, care va măsura temperatura din cameră, presiunea, umiditate și care va avea și aspersoare.

Liceenii vor învăța și să-și dezvolte propria afacere. Echipa Măgurele Science Park va ține la școala de vară cursuri de antreprenoriat.

Școala de vară de la Măgurele se desfășoară timp de două săptămâni și este organizată de Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”, Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului, în parteneriat cu Universitatea din București și Asociația Măgurele Science Park.

Consiliul Județean Ilfov este membru fondator al Asociației Măgurele Science Park, alături de Primăria Măgurele și de  Institutul de Fizică și Inginerie Nucleară „Horia Hulubei”. Recent, lor li s-au alăturat și Universitatea din București și Politehnica București, în cel mai ambițios proiect derulat în județ: crearea unui parc științific – Măgurele Science Park, pentru care studiul de fezabilitate este deja făcut. În perioada imediat următoare deschidem procedura de achiziție pentru proiectul tehnic, iar lucrarea efectivă ne așteptăm să înceapă în toamna anului viitor.

Președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, va participa luni, 26 august, de la ora 9.00, la deschiderea oficială a Școlii de vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele.

Mai multe informații despre școala de vară găsiți aici:

http://events.theory.nipne.ro/msciteh/program/

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.