Școala de vară de limbă, cultură și civilație românească găzduiește anul acesta studenți din 18 țări
Școala de vară de la Braşov își deschide porțile pentru cursuri de limba română
Ultima Ora Social

Școala de vară de la Braşov își deschide porțile pentru cursuri de limba română

Cea de-a 25-a ediție a Școlii de vară de Limba Română, organizată de Institutul Cultural Român (ICR), are loc în perioada 2-27 iulie 2019 la Brașov. Anul acesta, s-au înscris 23 de participanți din Brazilia, Luxemburg, Spania, Israel, Croația, Elveția, Belgia, Marea Britanie, care vor face cursuri de limbă română cu trei profesori de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Invitați la această ediție a școlii de vară sunt istoricul Adrian Cioroianu, scriitoarea Manuela Cernat și criticul literar Marius Chivu.

Cursurile de limbă română sunt cel mai longeviv program derulat de ICR, care organizează, de 25 ani, cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească în cetatea transilvană de secol XII. Programul acestei ediții cuprinde 60 de ore de cursuri intensive de limbă română și o serie de prelegeri pe tematici diferite. Alături de cursurile intensive de limba română, în program sunt incluse ateliere de creație (Jurnalism şi publicitate, Gastronomie, Actorie), cursuri de cultură şi civilizaţie românească (de două ori pe săptămână), proiecții de filme (o dată pe săptămână au loc vizionări de filme româneşti ale celor mai buni cineaşti ai momentului, premiaţi la marile festivaluri europene de film sau filme devenite clasice), precum și un program de documentare culturală. Roxana Morteanu și Oana Dragnea din cadrul Biroului Limba Română al ICR se vor ocupa de organizarea și derularea în bune condiții a școlii de vară.

Atelierele de creație se desfășoară la Muzeul Județean de Istorie, la restaurantul Old Center Bistro, precum şi la Centrul Cultural Reduta. Participanţii sunt cazaţi la un hotel de trei stele, situat în zona centrală a oraşului Braşov, iar cursurile de limba română şi prelegerile de cultură şi civilizaţie vor avea loc în acest an în sălile de conferință ale hotelului.

Mai multe informații aici:

https://www.icr.ro/pagini/scoala-de-vara-de-la-brasov-isi-deschide-portile-pentru-cursuri-de-limba-romana

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii