Doi bărbaţi
Doi bărbaţi
Ultima Ora Social

Scandal la un centru de plasament din Vaslui. O fată a fost agresată sexual de un supraveghetor

O fată de 14 ani, aflată într-un centru de plasament din Bârlad, județul Vaslui, susține că a fost agresată sexual de unul dintre supraveghetori. Bărbatul a fost mutat deja într-un serviciu al DGASPC Vaslui în care nu sunt îngrijiți copii, iar Poliția a început o anchetă, conform mediafax.ro

Conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a demarat o anchetă internă, după ce o fată de 14 ani dintr-un centru de plasament din Bârlad i-a spus psihologului că unul dintre angajaţi ar fi agresat-o sexual. Imediat au fost anunțați şi poliţiştii.

„Am fost sesizaţi că o fată a fost victima unei agresiuni sexuale, a fost deschis un dosar penal pentru agresiune sexuală şi se fac cercetări”, a declarat Bogdan Gheorghiţă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Sesizarea a fost făcută sâmbătă, iar între timp minora a fost audiată de poliţişti în prezenţa unui psiholog. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, bărbatul, care era angajat ca supraveghetor de noapte în centru, ar fi avut comportamente cu conotaţie sexuală.

„La nivelul Direcţiei a fost demarată o anchetă internă, prin Corpul de Control, iar până la finalizarea cercetărilor şi la stabilirea măsurilor care se impun, salariatul a fost transferat într-un alt serviciu în care nu sunt îngrijiţi copii”, a declarat Irina Câmpeanu, purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui.

Fata în vârstă de 14 ani se află de câteva luni în centrul din Bârlad.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.