Academia de Poliție își așteaptă candidații începând cu luna aprilie
Scandal la Academia de Poliție. Fostul prorector rămâne sub control judiciar
Ultima Ora Social

Scandal la Academia de Poliție. Fostul prorector rămâne sub control judiciar

Judecătorii Curții de Apel București au hotărât, joi, ca Petrică Marcoci, fostul prorector al Academiei de Poliție, să rămână sub control judiciar, pentru instigare la șantaj. Instanța i-a permis lui Marcoci să reia activitatea didactică, în afara sediului Academiei din strada Aleea Privighetorilor.

Curtea de Apel București a decis ca fostul prorector al Academiei de Poliție, Petrică-Mihail Marcoci, să rămână sub control judiciar. Totodată, instanța a hotărât ca acesta să își continue activitatea didactică, în afara perimetrului Academiei de Poliție. Acesta își poate desfășura activitatea în alte instituții din cadrul Academiei, cu excepția celor aflate pe strada Aleea Privighetorilor.

Minuta instanței arată că se ,,desființează în parte ordonanța menționată, în sensul modificării obligației prevăzute de art. 215 alin. 2 lit. e C.pr.pen astfel:

– Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să nu exercite funcția de prorector și să nu își mai desfășoare activitatea în cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București, cu excepția activităților didactice, în măsura în care pot fi desfășurate în alte instituții din cadrul Academiei de Poliție Alexandru Ioan Cuza, decât cele care își au sediul în str. Aleea Privighetorilor 1-3, Sector București în măsura în care nu presupun prezența inculpatului la adresa menționată.Menţine celelalte dispoziţii ale ordonanţei Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie– Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, emisă la data de 17.07.2019 prin care s-a dispus prelungirea măsurii preventive a controlului judiciar în ceea ce îl priveşte pe inculpat”. 

Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de Iacob Adrian, rectorul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” şi Petrică-Mihail Marcoci, prorectorul Academiei, fiecare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la şantaj.

 „La sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, inculpaţii Iacob Adrian şi Marcoci Petrică-Mihail, rector, respectiv prorector al Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, l-au determinat pe inculpatul Bărbulescu Gheorghe Adrian să transmită unei persoane, jurnalist de investigaţie – persoană vătămată, mesaje de ameninţare (un mesaj tip text şi cinci mesaje folosind aplicaţia Facebook Messenger) pentru a o constrânge să înceteze investigaţiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Academiei de Poliţie, urmărind astfel eliminarea riscurilor pentru cariera lor profesională.

Concomitent, cei doi instigatori i-au promis poliţistului care a trimis efectiv mesajele de ameninţare că îi vor asigura protecţia pentru a nu fi tras la răspundere penală şi, pe parcursul săvârşirii faptelor, chiar i-au adresat încurajări”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

 Potrivit procurorilor, la sfârşitul lunii martie – începutul lunii aprilie 2019, rectorul şi prorectorul Academiei i-au cerut lui Bărbulescu Gheorghe Adrian, „profitând de ascendentul pe care li-l dădeau relaţia de subordonare funcţională, diferenţa de vârstă şi de grad profesional, relaţia personală care se dezvoltase între ei şi recunoştinţa acestuia din urmă pentru oportunitatea de a continua să activeze în mediul universitar”, să trimită mesaje de ameninţare jurnalistei Emilia Şercan pentru a o determina să oprească investigaţiile jurnalistice care îl vizau pe rectorul Iacob Adrian.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii