Șase luni de închisoare pentru un colaborator lui Trump care a mințit FBI
Geroge Papadopulos
Externe Ultima Ora

Șase luni de închisoare pentru un colaborator lui Trump care a mințit FBI

Avocatul special Robert Mueller a recomandat vineri ca un judecător să-l condamne pe fostul colaborator al lui Donald Trump din campania electorală George Papadopoulos la până la şase luni de închisoare pentru că i-a minţit pe agenţii federali care investigau un potenţial amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, relatează Reuters.

Papadopoulos a pledat vinovat în octombrie anul trecut la acuzaţia că i-a minţit pe agenţii FBI şi urmează ca sentinţa să fie pronunţată în cazul lui la 7 septembrie.

Potrivit memorandumului înaintat de Robert Mueller către judecător, Papadopoulos a minţit despre contactele sale cu persoane care pretindeau că aveau legături cu oficiali ruşi de top, inclusiv în privinţa întâlnirii sale cu un profesor care a spus că Rusia are „ceva compromiţător” despre candidata democrată la preşedinţie Hillary Clinton.

„Infracţiunea comisă de inculpat a fost gravă şi a afectat investigaţia guvernului asupra amestecului Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016”, se menţionează în document.

„Inculpatul a minţit pentru a ascunde contactele sale cu ruşi şi intermediari ruşi în timpul campaniei şi a dat declaraţii false anchetatorilor pe 27 ianuarie 2017, într-o perioadă timpurie a investigaţiei, când au fost luate decizii cheie privind cine să fie interogat şi când”, a precizat Mueller.

Procurorul special a mai afirmat că, în opinia guvernului, o pedeapsă de până la şase luni de închisoare este „potrivită şi meritată”, alături de o amendă de 9.500 de dolari, arată Agerpres.

Mueller a mai indicat că Papadopoulos nu a cooperat pe deplin cu procurorii.

„Inculpatul nu a furnizat ‘o asistenţă substanţială’ şi multe dintre informaţiile oferite au venit numai după ce guvernul l-a confruntat cu propriile e-mail-uri, mesaje text, căutări pe internet şi alte informaţii pe care le-a obţinut datorită mandatelor de percheziţie şi citaţiilor”, a mai scris procurorul special.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.