Şapte militari şi un civil, arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi că au furat combustibil de la baza militară Mihail Kogălniceanu 1
Justiție Ultima Ora

Şapte militari şi un civil, arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi că au furat combustibil de la baza militară Mihail Kogălniceanu

Şapte militari şi un civil au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, miercuri seară, ei fiind acuzaţi că au furat combustibil de la baza militară Mihail Kogălniceanu.

Tribunalul Constanţa a judecat, miercuri seară, propunerile de arestare preventivă formulate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti pe numele a şapte militari şi a unui civil.

Instanţa a decis să admită propunerile de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor opt bărbaţi.

Tribunalul Constanţa a mai hotărât să respingă cererile acestora de arest la domiciliu sau cercetare sub control judiciar.

Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunţare.

Unul dintre avocaţii unui inculpat a declarat jurnaliştilor că măsura i se pare exagerată.  “Acuzaţiile sunt de furt calificat. În opinia mea este nejustificată măsura.

Este exagerată. Reprezentatul Ministerului Public nu a pus concluzii pe necesitatea acestei măsuri, a vorbit pe fondul cauzei, nu pe măsura arestului preventiv”, a afirmat avocatul Marian Sofronie.

 Fiul unuia dintre inculpaţi a declarat că tatăl său nu este vinovat

 “Tata nu este vinovat. Au venit la şase dimineaţa alăltăieri. Au percheziţionat casa. Nu au găsit absolut nimic din ce căutau ei: bani, kerosen, motorină. Nu trebuia să se dea arest pentru 30 de zile.

Am înţeles pentru 24 de ore că aşa este legea, dar pentru 30 de zile, odată ce nu ai nicio probă şi ai presupuneri. Procurorul a făcut ceva greşit.

Tata nu mai lucrează în cadrul armatei. A ieşit la pensie pe 1 martie 2020. El a fost plecat din ţară în 2021, a revenit în aprilie 2022”, a declarat George Cristian Boboc, fiul unuia dintre inculpaţi.

Cele opt persoane care au fost arestate preventiv sunt acuzate de procurorii Parchetului Militar Bucureşti că ar fi sustras combustibil de la baza militară de la Mihail Kogălniceanu.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.