Profesor de la un renumit colegiu arestat la domiciliu
Profesor de la un renumit colegiu arestat la domiciliu
Ultima Ora Social

ȘANSĂ pentru profesorii români. Pot preda în școli din SUA

ȘANSĂ pentru profesorii români. Pot preda în școli din SUA

Organizaţia Participate începe procesul de recrutare în România, ediţia 2018-2019

Prin acest program, profesorii din România se pot dezvolta în plan profesional predând în școli din SUA

După 11 ani de la prima ediție desfășurată în România, Participate îi invită din nou pe profesorii români să se înscrie în program, pentru a preda în şcoli primare din Statele Unite în anul școlar 2019. Ediția din anul acesta este dedicată profesorilor de matematică, științe și limbi străine.

În perioada 7 noiembrie – 31 decembrie 2018, organizația își începe procesul de recrutare în România şi oferă profesorilor români oportunitatea de a preda matematică, științe și limbi străine (inclusiv limba engleză ca a doua limbă), în școli primare. Toate posturile sunt cu normă întreagă și remunerate, cu beneficii competitive pentru sănătate și oportunități de dezvoltare profesională. Ca un beneficiu suplimentar, soţul şi copiii profesorilor selecţionaţi pot să îi însoțească în Statele Unite, programul acoperind toate aranjamentele necesare pentru călătorie.

Pentru a putea preda în Statele Unite, candidații trebuie să aibă cel puțin doi ani de experiență în predarea materiei respective, să vorbească fluent limba engleză și să dețină permis de conducere. De asemenea, participanții trebuie să fie dispuși să rămână în program pentru cel puțin doi ani, pentru a asigura continuitatea și stabilitatea elevilor din școlile incluse în acest proiect, în Statele Unite.

Jeff Seaby, International Recruitment Manager Participate, asigură că toţi profesorii selectaţi în program, vor avea parte  o experiență minunată: „Pe lângă experiența de a lucra în Statele Unite, Participate le oferă oportunitatea de a se dezvolta atât pe plan profesional, cât și personal, având la dispoziție resursele educaționale necesare pentru a deveni profesori mai puternici, pentru a-și îmbogăţi cunoștințele și pentru a dobândi o perspectivă de ansamblu asupra educației la nivel global.”

Participate are parteneriate cu școli din Virginia, North Carolina și South Carolina, care se află în sud-estul Statelor Unite ale Americii. Şcolile selectate se află în mediul rural, suburban sau urban şi au fost evaluate astfel încât să corespundă tuturor nevoilor programului.

Profesorii români vor avea parte de experiență valoroasă care le va aduce avantaje și oportunități de dezvoltare atât pe plan profesional, prin expunerea la noi metode și resurse educaționale, cât și pe plan personal, prin experiența de a trăi în altă țară, într-o cultură diferită.

Un exemplu în acest sens este Manuela Prajea, profesoară de matematică, care acum predă într-o şcoală din Statele Unite. În perioada petrecută acolo, Manuela Prajea şi alți profesori din România își vor dezvolta abilitățile profesioanale într-un mediu global, iar la întoarcerea în țară vor putea contribui la îmbunătățirea sistemului educațional din România.

“Colaborarea, munca în echipă, dezvoltarea academică, precum și gestionarea claselor, planificarea cursurilor, multitudinea de strategii și analize, feedback-ul permanent și aplicarea lui, fac parte din procesul continuu de dezvoltare a sistemului educațional din Statele Unite”, a explicat Manuela.  „Cred că decizia de a aplica la programul Participate a fost una dintre cele mai bune din viața mea. Condițiile sunt excelente la școală, acasă, în viața mea de zi cu zi”, a mărturisit ea.

Participate recrutează profesori pentru a preda în școlile primare din SUA pentru o perioadă de trei până la cinci ani. Manuela este unul dintre cei peste 10.000 de profesori din 84 de țări care au participat la program în cei 31 de ani, de când a fost lansat.

Participate îi invită pe profesorii români interesați să predea matematică, științe și limbi străine în America să aplice la program accesând: go.participate.com/romania, până la 31 decembrie 2018.

Despre Participate

Participate încheie parteneriate cu școli și inspectorate școlare cu scopul de a oferi tehnologie de ultimă oră, cadre de lucru cuprinzătoare și servicii suport. Aceste programe și servicii au un impact pozitiv asupra rezultatelor studenților și îmbunătățesc standardele de profesionalism ale cadrelor didactice prin învățare continuă, bazată pe colaborare și participare. De peste 30 de ani, profesorii s-au dezvoltat pe plan personal și profesional datorită programelor de schimb care au creat medii academice care îi inspiră pe profesori și pe elevi deopotrivă, având impact la scală globală. Participate are sediul în Chapel Hill, North Carolina.

 

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să accesați https://www.participate.com/mktg/teach-in-the-usa/

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.