Romania pierde aproape 27 000 locuri de munca din cauza contrafacerii
Veste mare pentru românii care lucrează la privat. Salariile au crescut cu aproape 10%
Ultima Ora Social

Salariile mai mari, mai multe șanse de a ne păstra tinerii în țară

Deputatul PSD Neamț, Viorel Stan, secretar în cadrul Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport, a depus o declarație politică având ca temă” Salariile mai mari, mai multe șanse de a ne păstra tinerii în țară”.

Una dintre cele mai importante măsuri pe care deja a luat-o Partidul Social Democrat pentru a-i motiva pe români o reprezintă creșterea salariilor.

Guvernul va majora salariul minim pe economie de la 1 decembrie. Iar de la 1 ianuarie 2019, salariile vor creşte cu 25% din diferenţa între ce este acum în plată şi grila din 2022 aferentă fiecărei familii ocupaţionale.

Vom avea salarii mai mari și în sistemul educațional. Un profesor cu 25 de ani vechime va avea o creştere de 327 de lei şi va ajunge la un salariu de peste 5.300 de lei. Profesorii cu studii superioare de lungă durată vor avea o creştere de 343 de lei şi vor ajunge la 4.477 de lei. Iar profesorii debutanţi vor avea o creştere de peste 1.400 de lei. Profesorii universitari vor avea un plus de 693 de lei şi vor câştiga 9.289 de lei.

În ceea ce privește majorarea salariilor, programul de guvernare al partidului s-a axat pe domenii precum educația sau sănătatea. De la 1 martie 2018, salariile de bază pentru medici și profesori au fost mai mari. Tocmai de aceea, medicii şi asistentele au urcat direct pe grila din 2022, deci ei de la 1 ianuarie nu vor mai avea niciun fel de creştere. În schimb, alți angajați din sectorul sanitar vor avea venituri mai mari. Mă refer la biologi, chimişti, farmacişti. Educaţia a avut și ea o creştere de 25% anul acesta, deci 25% raportat la salariul de anul trecut. Lor le-a rămas destul de puţin de recuperat.

Sunt, așadar, vești bune pentru români. Pentru că, odată cu aceste creșteri, le confirmăm, încă o dată, că munca le este apreciată. Și mai confirmăm un lucru: faptul că partidul reușește să-și ducă la bun sfârșit promisiunile și programul de guvernare.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.