Violența domestică, o victimă la fiecare 5 zile. ”Mai bine dăruiești decât să lovești”
Educația în spiritul egalității de șanse, o urgență pentru prevenirea şi combaterea violenţei domestice în România
Ultima Ora Social

Să spunem ferm „NU” violenței împotriva femeilor și fetelor!

Să spunem ferm „NU” violenței împotriva femeilor și fetelor!

”În aceste zile, în perioada 25 noiembrie – 10 decembrie, la nivel internațional, au loc acțiuni de conștientizare și combatere a violențelor împotriva femeilor și fetelor. În data de 25 noiembrie marcăm Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor,  iar pe 10 decembrie celebrăm Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

Violența împotriva femeilor și fetelor reprezintă una dintre cele mai răspândite și devastatoare forme de încălcare a drepturilor omului în întreaga lume. Se estimează că o treime dintre femeile și fetele de pe glob au suferit acte de violență într-un moment sau altul al vieții lor. Actele de violență și hărțuire au loc acasă, la muncă, în instituții de învățământ, pe stradă, dar și în mediul virtual.

Având în vedere aceste realități, fiecare dintre noi trebuie să lupte pentru a schimba percepția greșită conform căreia actele de violență, agresiune, hărțuire la adresa femeilor ar reprezenta comportamente acceptabile. Trebuie să respingem ferm aceste manifestări!

În ultima perioadă, România a făcut progrese semnificative în reglementarea de măsuri care să protejeze femeilor și fetele. În acest an, am votat actuala Lege 174/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie. Actul normativ a adus reglementări importante pentru a proteja familiile, în special femeile, și pentru a preveni violența domestică. Noul act normativ reglementează emiterea ordinului de protecție provizoriu, o măsură extrem de importantă pentru protecția victimelor acestui tip de violențe.

Tot în acest an, am votat actuala Lege nr. 178/2018 pentru modificarea și completarea Legii 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați. Prin acest act normativ sunt interzise și tipurile de hărțuire care nu intră sub spectrul legislației penale sau al relațiilor de muncă. Mai precis, hărțuirea sexuală și psihologică, în public sau în spațiul privat este sancționată, iar amenzile sunt între 3.000 lei și 100.000 lei.

Fiecare dintre noi trebuie să lupte împotriva oricărui tip de violență care vizează femeile și pentru asigurarea egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați! Vă îndemn ca în fiecare zi să spunem ferm „NU” violenței împotriva fetelor și femeilor!” a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PSD Mirela Furtună.

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii