Zi mare pentru elevi. Se vor publica rezultatele la simularea examenului de Bacalaureat
Peste 200 de profesori, note mai mari la titularizare după contestații
Ultima Ora Social

S-au afișat REZULTATELE concursului de REZIDENȚIAT. Când mai pot depune concurenții CONTESTAȚII

S-au afișat REZULTATELE concursului de REZIDENȚIAT. Când mai pot depune concurenții CONTESTAȚII

Ministerul Sănătății a organizat concurs de intrare în rezidențiat pe post și rezidențiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie.

Toți candidații care doresc să depună contestații indiferent de domeniul pe care au candidat (Medicină, Medicină Dentară, Farmacie) le pot depune la Decanatul Facultății de Medicină din B-dul Eroii Sanitari nr. 8, sect. 5 – etaj 1, după următorul program:
– duminică – 18.11.2018 în intervalul orar 16.00-20.00;
– luni – 19.11.2018 în intervalul orar 8.00-16.00.
În intervalul 18.11.2018 orele 20.00 – 19.11.2018 orele 8.00, precum și pe întreagă perioada contestațiile pot fi transmise la numărul de fax 021 318 0860. Grilele corecte le gășiți aici.
Rezultate rezidențiat 2018. Peste 5.000 de locuri sunt scoase la concurs, în acest an, la examenul de Rezidențiat, la solicitarea Ministerului Sănătății fiind aprobată de către Guvern majorarea cifrei de școlarizare de la 4.000 la 5.415.
„Ne-am pregătit pentru desfășurarea Rezidentiatului. Anul acesta am crescut numărul locurilor și posturilor scoase la concurs și am corelat numărul acestora cu necesarul de medici pe fiecare specialitate. Am suplimentat locurile pe specialități deficitare, că de exemplu epidemiologie și medicină de familie, pentru că avem un deficit de medici epidemiologi în spitale, dar și de medici de familie în zonele rurale”, a spus ministrul Sănătății, Sorina Pintea.
Potrivit acesteia, în 2018 se înregistrează cel mai mare număr, din ultimii ani, de absolvenți ai universităților de medicină și farmacie care s-au înscris la concurs.

„Avem un record de înscriși din ultimii ani. După o analiză, am constatat că, alături de creșterea numărului de locuri, ultimele măsuri din programul de guvernare pe care le-am aplicat, și mă refer aici la creșterea salariilor medicilor și programul de dotare cu echipamente medicale al spitalelor, au făcut că medici care s-au îndreptat spre alte domenii, că de exemplu industria farma, să dorească să lucreze în unitățile sanitare”, a arătat Sorina Pintea.

Rezidențiat 2018
Pentru concursul de Rezidențiat, care este organizat de MS duminică, s-au înscris 8.419 tineri medici în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie. Concursul se va desfășura în șase centre universitare: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. De asemenea, concursul va avea aceeași metodologie de organizare, tematică și bibliografie că anul trecut.
În acest an, cei 8.419 tineri medici, absolvenți ai universităților de medicină și farmacie, vor concura pe 5.415 locuri și posturi. Dintre acestea, 4.730 de locuri/posturi sunt pentru medicină, 406 – pentru medicină dentară, 225 pentru farmacie și 54 pentru ministere cu rețea sanitară proprie.
Rezultatele se vor afișa numai după semnarea Ordinului Ministerului Sănătății de confirmare a lor.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.