Ultima oră. Eurovision va fi anulat. Artiștii sunt în pericol
S-a aflat. Eurovision 2020 va fi disputat în Rotterdam
Ultima Ora Social

S-a aflat. Eurovision 2020 va fi disputat în Rotterdam

 Cea de-a 65-a ediție a concursului Eurovision va avea loc la Rotterdam, la Ahoy Arena, după ce reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, a câștigat competiția anul acesta, au anunțat organizatorii evenimentului, vineri, potrivit bbc.com.

Două orașe olandeze se aflau în cursă pentru titlul de gazdă a Eurovision 2020, Rotterdam și Maastricht.

Semifinalele concursului vor avea loc pe 12 și 14 mai, iar finala, pe 16 mai.

Reprezentantul Olandei, Duncan Laurence, cu piesa „Arcade”, a câştigat finala concursului Eurovision 2019, care a avut loc în mai, la Tel Aviv, Israel.

Aceasta a fost pentru prima dată din 1975 când Olanda a câştigat concursul Eurovision. Totodată, a fost pentru a cincea oară când un reprezentant al Olandei a câştigat popularul concurs muzical. Deşi a câştigat concursul de cinci ori, Olanda a găzduit competiţia în şase rânduri. În 1980 a ţinut locul Israelului, după ce această ţară a refuzat să organizeze competiţia pentru al doilea an consecutiv.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. Prima ediţie a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveţia. Difuzat fără întrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiştii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

România a fost reprezentată anul acesta de cântăreața Ester Peony, care nu s-a calificat în finală.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.