FOTO. VIDEO. Președintele Putin a plecat în vacanță. Imagini senzaționale cu șeful statului
putin
Externe Ultima Ora

Rusia nu introduce noi restricţii sanitare pentru a nu afecta economia

Kremlinul a exclus introducerea restricţiilor sanitare pentru a menţine economia în stare de funcţiune, derogându-se totodată de responsabilitate pentru această situaţie, pe motiv că au fost create toate condiţiile pentru ca populaţia să se vaccineze, scrie presa internaţională.

Rusia, ţara cea mai afectată de coronavirus în Europa, se confruntă cu o accelerare a epidemiei, cu aproape 1.000 de morţi şi 30.000 de noi infecţii înregistrate în ultimele 24 de ore. Pe lângă respectarea redusă a măsurilor de distanţare fizică şi a purtării măştii, propagarea virusului este facilitată de rata scăzută de vaccinare – puţin peste 30% dintre ruşi s-au vaccinat cu schema completă, potrivit site-ului specializat Gogov – pe fondul neîncrederii populaţiei.

‘Rata noastră de vaccinare este scăzută. Este inacceptabil de scăzută’, a declarat luni purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, în conferinţa sa tradiţională de presă, adăugând că acest lucru a dus la o ‘rată ridicată a mortalităţii’.

Peskov susţine că nu autorităţile sunt responsabile pentru această situaţie. ‘Au fost create toate condiţiile pentru ca cetăţenii noştri să-şi poată proteja viaţa prin vaccinare’, a spus el, excluzând ideea introducerii de noi măsuri sanitare restrictive, susceptibile să năruie economia.

‘Misiunea noastră principală este de a găsi calea de mijloc între ruperea lanţului de contaminare şi menţinerea condiţiilor pentru a permite economiei să funcţioneze, iar oamenii să continue să câştige bani’, a subliniat Peskov.

Ruşii se confruntă din 2014 cu o scădere a nivelului de trai, ceea ce se răsfrânge asupra popularităţii autorităţilor.

Kremlinul, care a centralizat întreaga putere în Federaţia Rusă, în cazul pandemiei de COVID a delegat regiunilor sarcina de a pune în aplicare restricţiile sanitare.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii