Zelenskil-a invitat pe preşedintele chinez Xi Jinping să viziteze Ucraina
Zelenskil-a invitat pe preşedintele chinez Xi Jinping să viziteze Ucraina
Exclusiv Externe Ultima Ora

Rusia cumpără muniţie de artilerie de la Coreea de Nord. FOTO

Rusia cumpără muniţie de artilerie de la Coreea de Nord, conform serviciilor de informaţii americane,  în contextul relatărilor că armata rusă a început să folosească şi drone de producţie iraniană.

Oficiali ai administraţiei SUA au declarat potrivit Reuters, că aceste achiziţii arată că sancţiunile internaţionale încep să îşi facă efectul şi să limiteze capacitatea Rusiei de a-şi susţine invazia din Ucraina, relatează agerpres.ro.

New York Times a relatat luni că informaţii secrete recent desecretizate arată că printre tipurile de armament achiziţionate se numără obuze de artilerie şi rachete. Este de aşteptat ca Rusia să mai cumpere astfel de armament, a precizat publicaţia.

Rusia cumpără muniţie de artilerie de la Coreea de Nord. FOTO 5

Luna trecută, un oficial american a declarat pentru Reuters că dronele de producţie iraniană cumpărate de Rusia au înregistrat „numeroase defecţiuni”.

Oficialul a mai precizat că, cel mai probabil, Rusia intenţionează să achiziţioneze sute de drone Mohajer-6 şi Shahed.

Rusia cumpără muniţie de artilerie de la Coreea de Nord. FOTO 6

Ucraina a lansat recent o contraofensivă în mai multe locuri, inclusiv în jurul oraşul Herson, pe care Rusia l-a ocupat din prima fază a invaziei.

În pregătirea atacurilor, forţele ucrainene au lovit zone de aprovizionare ruseşti, inclusiv dintre cele cu artilerie şi muniţie.

Potrivit unor oficiali, sancţiunile occidentale limitează capacitatea Rusiei de a înlocui vehiculele şi armele distruse în Ucraina.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.