Foto. România va participa în premieră la Campionatul European de seniori la handbal pe plajă 9
https://newsteam.ro/ultima-ora/122216/26/06/2019/
Ultima Ora Sport

Foto. România va participa în premieră la Campionatul European de seniori la handbal pe plajă

Naționalele tricolore de seniori vor participa în premieră, în perioada 2-7 iulie, la Stare Jablonski (Polonia), la un Campionat European de beach handball.

După câțiva ani de demonstrații, turnee amicale și prezențe la Europene de juniori, România va participa în premieră cu ambele naționale (feminină și masculină) la un turneu final de Campionat European de seniori. Organizat prima dată în anul 2000 în Italia (țara unde a luat ființă acest sport), Campionatul European a ajuns la a 11-a ediție. Cel mai bun rezultat pentru România la beach handball este un loc 7 obținut de naționala sub 17 ani la Europenele din 2017.

Naționala feminină va face parte din grupa A preliminară alături de Norvegia (campioana europeană en-titre), Olanda, Croația (campioană europeană 2007 și 2011) și Turcia.

Naționala masculină va face parte din grupa A preliminară alături de Spania (campioana europeană en-titre), Norvegia, Germania și Turcia.

Primele 3 clasate din cele 4 grupe preliminare se califică mai departe în grupa principală.

Trofeul Marea Neagră la prima ediție

Federația Română de Handbal a organizat săptămâna trecută primul turneu internațional. Trofeul Marea Neagră s-a disputat pe plaja Venus. Pe lângă naționalele de senioare și junioare ale României au mai participat Bulgaria și puternica reprezentativă a Italiei. În finală, România a fost învinsă la loviturile de departaje de Italia. În weekend, tricolorele au disputat și un turneu amical în Ungaria.

„Am avut o serie de competițiie utile de verificare pentru noi. Fetele progresează de la turneu la turneu, le simt motivate și cu dorința de a juca. Trebuie însă să avem răbdare cu ele, suntem la început de drum. Din lotul de 12 fete care vor merge la Europene, doar 3 au mai participat ca junioare la o asemenea competiție. Eu sunt totuși încrezător că putem face o figură frumoasă”, a precizat Adrian Georgescu, selecționerul naționalei feminine.

O româncă, căpitanul naționalei Italiei

Golghetera primei ediții a Trofeului Marea Neagră a fost o româncă din naționala Italiei. La 33 ani, Cristina Gheorghe este căpitanul Szuadra Azzurra. Interul de la Dunărea Brăilă a plecat de tânără din țară pentru a fi alături de familie, a evoluat cu succes la cluburi din Cizmă, a ajuns ulterior în naționala Italiei de handbal în sală (golghetera preliminariilor din 2014) și în cea de beach handball, cu care a luat bronzul european în 2015. „Pentru mine a fost un sentiment special și mă bucur că am avut această ocazie. A fost un turneu bine organizat, cu o locație frumoasă și cred că handbalul pe plajă este pe un drum bun în România. Italia este momentan cu un pas înainte, avem multă experiență, dar e posibil să ne batem pentru primele locuri în Europa cu România în anii următori”, a precizat căpitanul naționalei Italiei.

Aihan Omer vrea să ducă România la Jocurile Olimpice

Antrenată de Aihan Omer, fostul selecționer al naționalei de handbal în sală, reprezentativa masculină de beach handball va debuta și ea la un Campionat European. Tricolorii au avut în weekend un turneu de verificare în Ungaria alături de țara gazdă, Germania și Croația. „Nu avem obiective ambițioase la acest prim Campionat European, trebuie să fim realiști. Ne dorim să facem o figură frumoasă, iar orice rezultat este un bonus pentru noi. Ne dorim să organizăm Campionatul Mondial din 2022, ar fi probabil și o șansă unică de calificare la Jocurile Olimpice din 2024, marele vis al tuturor”, a precizat Nicoleta Ivan, antrenor federal.

Foto. România va participa în premieră la Campionatul European de seniori la handbal pe plajă 10 Foto. România va participa în premieră la Campionatul European de seniori la handbal pe plajă 11 Foto. România va participa în premieră la Campionatul European de seniori la handbal pe plajă 12 Foto. România va participa în premieră la Campionatul European de seniori la handbal pe plajă 13

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.