Cod Portocaliu de caniculă în mai multe județe
Cod Portocaliu de caniculă în mai multe județe
Ultima Ora Social

România se topește. Meteorologii anunță vreme caniculară încă trei zile

Meteorologii anunță caniculă în toată România, de care vom scăpa abia la începutul săptămânii viitoare.

Meteorologii spun că sâmbătă avem o zi fierbinte, cu disconfort ridicat în vestul şi sudul ţării şi câteva averse mai pe seara, în zonele de munte, poate şi prin vest. Maximele termice pleacă de la 27 de grade în Bucovina şi ating 35 de grade în Lunca Dunării şi prin Banat.

Vremea în fiecare regiune a ţării

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune şi începem cu Dobrogea şi Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă, foarte puţini nori şi un vânt destul de insistent. Se face din nou foarte cald: temperaturile se apropie de pragul caniculei şi aerul va fi greu de respirat.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei avem o zi însorită şi o amiază călduroasă. Vântul mai unele intensificări, iar maximele ajung pe la 32…33 de grade. Nu uitaţi că acestea sunt valori măsurate la umbră, aşa că în plin soare va fi mult mai cald.

În nordul Moldovei şi în Bucovina va domina atmosferă cu soare, dar apar şi câţiva nori, din când în când. Nu sunt anunţate ploi; nici vântul nu prea se simte, iar temperaturile urcă spre 30…31 de grade.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş aşteptam vreme frumoasă, dar se face foarte cald după prânz. Maximele ating frecvent 32…33 de grade, iar ploile apar întâmplător, mai cu seamă în zonele înalte

În ţinuturile vestice se încălzeşte şi mai tare; zăpuşeala sporeşte după prânz şi temperaturile pot atinge 35 de grade în zona Banatului. Spre seară apar ceva nori şi condiţii de averse.

Se face foarte cald şi în zona Transilvaniei. Dimineaţa, în depresiuni este răcoare şi apare ceaţă, însă temperaturile cresc de la o oră la alta şi şi ajung la 33 de grade în vestul provinciei. La munte, mai pe seara, e posibil să plouă. Până la ora 9, este cod galben de ceaţă densă pentru judeţul Harghita. Vizibilitatea este mult scăzută.

În Oltenia ne aşteaptă încă o zi toridă, cu foarte puţini nori şi atmosfera înăbuşitoare la orele amiezii. Maximele se apropie de pragul caniculei, iar indicele temperatura-umezeala depăşeşte din nou pragul critic, de 80 de unităţi.

În ţinuturile sudice nu prea zărim norii şi căldura va fi greu de suportat după prânz. Prin Lunca Dunării se ating 35 de grade, creşte disconfortul termic şi NU este nicio speranţă de ploaie.

Căldura persistă şi în zona Capitalei. Astăzi avem cer senin, un pic de vânt şi multă zăpuşeala la orele amiezii, când se ating 34 de grade, la umbră. Temperaturile rămân ridicate şi pe timpul nopţii, iar spre dimineaţă vor fi 20…21 de grade.

La munte avem în continuare vreme bună, soare şi temperaturi plăcute. Spre seară se mai aduna norii şi vor aduce câteva averse, în special în masivele vestice.

La malul mării o să fie foarte cald. Temperaturile vor urca din nou spre 30…31 de grade şi stresul termic va fi destul de ridicat. Vântul continua să agite atmosfera şi asta înseamnă valuri mari, iar apa mării are 23…24 de grade.

Vremea în următoarele 3 zile

Căldură mare avem şi mâine; canicula şi multă zăpuşeala prin sudul şi vestul ţării. Spre seară, apar ploi zgomotoase, destul de consistente în zonele de deal şi munte; dar e posibil să vină o aversa-doua şi prin vest şi nord-vest.

Arşiţa persistă şi luni; stresul termic se menţine ridicat în zonele de câmpie, pe unde se mai ating 35 de grade. La apropierea serii, vor fi ceva înnorări şi averse, dar pe suprafeţe restrânse, la deal, la munte şi în ţinuturile vestice.

Şi marţi avem temperaturi ridicate şi o amiază călduroasă aproape peste tot. Va domina atmosferă cu soare; însă după prânz mai apar ceva nori de ploaie TOT în zonele înalte, prin vest şi prin nord-vest.

În Bucureşti căldura persista câteva zile bune. Astăzi avem cer senin, un pic de vânt şi multă zăpuşeala la orele amiezii. Şi mâine o să fie foarte cald. Norii apar sporadic; vântul devine mai insistent, iar indicele temperatura-umeazeala depăşeşte din nou pragul critic, de 80 de unităţi. Luni: aceleaşi condiţii meteo: soare, puţini nori şi căldură înăbuşitoare în miezul zilei. Nici marţi nu sunt schimbări: rămânem cu vremea călduroasă, mai sunt ceva adieri de vânt, iar maximă ajunge tot pe la 34 de grade, la umbră.

Vremea se menţine caldă şi în zonele de munte. Mâine prindem vreme bună până târziu după prânz. Apoi se-aduna norii şi vor aduce averse mai serioase, cu tunete, fulgere şi răbufniri de vânt. Şi luni mai vin ceva ploi, dar pe zone restrânse. În ansamblu avem vreme bună şi temperaturi agreabile. Vremea frumoasă continuă şi marţi, deşi mai pe seara s-ar putea apăra câţiva nori de ploaie, în unele masive.

La malul mării o să fie foarte cald. Mâine prindem încă o zi frumoasă, cu vânt intens şi căldura greu de suportat după prânz.Luni se înseninează complet, maximele se opresc pe la 30 de grade, dar stresul termic se menţine ridicat. Ziua de marţi ne-aduce soare, vreme caldă şi un vânt destul de insistent. În toată această perioadă, apa mării va avea în jur de 24 de grade, stirileprotv.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.