Acord între Italia şi alte ţări din UE pentru preluarea migranţilor de pe nava Ocean Viking din Mediterana
Acord între Italia şi alte ţări din UE pentru preluarea migranţilor de pe nava Ocean Viking din Mediterana
Ultima Ora Externe Social

România se numără printre țările care vor prelua imigranți de pe nava Ocean Viking

Aproximativ 356 de imigranți care se află la bordul navei de caritate Ocean Viking vor fi debarcați în Malta și apoi relocați în mai multe țări europene, inclusiv România, a informat vineri Guvernul maltez, informează site-ul agenției Dpa.

Ocean Viking, operată de organizațiile SOS Méditerranée și Doctori fără Frontiere, este blocată de mai multe zile pe mare după ce i s-a refuzat accesul în port.

„Malta a acceptat să fie o parte a soluției acordate navei Ocean Viking”, se arată într-un comunicat al Guvernului maltez.

Imigranții vor ajunge în Malta, de unde vor fi transportați în Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg, Portugalia și România.

„Niciun imigrant nu va rămâne în Malta”, a adăugat premierul Joseph Muscat.

Germania va „participa în mod semnificativ împreună cu Franța”, a informat un purtător de cuvânt al Ministrului de Interne, referindu-se la acceptarea imigranților atât de pe nava Ocean Viking, cât și de pe Open Arms.

Ministerul a informat că Germania a fost de acord să accepte 328 de imigranți salvați de pe Marea Mediterană încă din iulie 2018, dintre care 212 au fost salvați anul acesta.

Înțelegerea prin care Malta a fost de acord să permită ancorarea navei Ocean Viking într-unul din porturile sale a urmat „unor discuții cu Comisia Europeană și mai multe state membre, în special Franța și Germania”, a mai informat Guvernul maltez, mediafax.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.