România – Liechtenstein 4-0. Calificarea la Euro 2019
Ultima Ora Sport

România – Malta, meci mare în această seară. Naționala are nevoie de victorie

România are nevoie ca de aer de victorie în meciul cu Malta, din deplasare, care e va disputa în această seară, de la 21:45.

Primul 11 al echipei României va suferi mai multe schimbări, nu mai puțin de 6 nume noi având șanse mari de a fi titulari în duelul de la La Valletta. Ionuț Nedelcearu, Nicușor Bancu, Răzvan Marin, Tudor Băluță, Ianis Hagi și Alexandru Maxim vor fi pe teren de la primul fluier al arbitrului.

România (4-3-3): Tătărușanu – Chipciu, Săpunaru, Nedelcearu, Bancu – R.Marin, Băluță, Maxim – I. Hagi – Keșeru, Pușcaș (Țucudean).

„Nimeni nu e aici să vadă cum sunt jucătorii la antrenamente, sunt lucruri pe care le studiez, încerc să bag echipa în funcție de adversar. Probabil mâine vor fi alte voci care mă vor critica pentru echipa de start. Trebuie să fii zi de zi cu jucătorii, să-i simți, să vorbești cu ei ca să-ți poți da cu părerea.

Vor fi anumite schimbări în echipă, la meciul cu Norvegia s-a depus un efort imens și avem nevoie de prospețime în echipă. Malta se apără foarte bine, nu văd un jucător care să dezechilibreze, dar au contraatacuri foarte bune”, a declarat Cosmin Contra.

1.000 de români, la meci

„Tricolorii” vor fi susținuți de 1.000 de suporteri. Pe lângă cele 550 de bilete, toate epuizate, organizatorii se mai așteaptă la fani ai României care lucrează în zonă. Asistența totală se estimează să fie în jurul la 15.000 de spectatori.

Naționala României a mai jucat o dată pe stadionul „National Ta Qali”, cu o capacitate de 16.997 de locuri, în septembrie 1998, într-un meci amical cu reprezentativa Germaniei, scor 1-1. Golul „tricolorilor” a fost marcat de Viorel Moldovan, din penalty. În acel meci a evoluat și actualul „secund” al naționalei, Adrian Mihalcea, care a intrat în minutul 9o. Selecționer României era atunci Victor Pițurcă.

Răspunsul lui Cosmin Contra pentru contestatari

Cosmin Contra a fost criticat după meciul României cu Norvegia (2-2). Helmut Duckadam sau Cornel Dinu s-au numărit printre cei care au vorbit despre jocul slab al naționalei, la Oslo. Răspunsul selecționerului a venit înaintea duelului cu Malta.

”Când n-am fost eu criticat de când am venit la națională? Sunt 22 de milioane de selecționeri, doar eu răspund. Nimeni nu e aici să vadă cum sunt jucătorii la antrenamente, sunt lucruri pe care le studiez, încerc să bag echipa în funcție de adversar. Sunt un antrenor norocos, toate rezultatele mele sunt bazate pe noroc, n-am niciun merit.

Probabil mâine vor fi alte voci care mă vor critica pentru echipa de start. Trebuie să fii zi de zi cu jucătorii, să-i simți, să vorbești cu ei ca să-ți poți da cu părerea. Înțeleg criticile. Nici eu n-am fost mulțumit de jocul echipei. A fost unul dintre cele mai slabe de când sunt eu antrenor. Mutările pe care le aveam pregătite dinaintea jocului ne-au adus în postura de a putea egala”, a spus Cosmin Contra.

Cornel Dinu susține că Anamaria Prodan are influență la echipa națională, acesta fiind motivul pentru care Contra ar fi folosit anumiți jucători, la Oslo.

”Folosirea acestor jucători de care vorbeam, te duce cu gândul că diavolița își bagă coada și la selecția echipei naționale. Edificator ar trebui să fie, ca o lecție pentru Contra, că jocul echipei noastre a căpatat o cu totul altă turnură când a intrat Ianis Hagi. A fost jucătorul „rifinitore”, cel care a schimbat fața ofensivă jalnică a echipei naționale. A driblat, a pasat, nu a pierdut mingi. Nu trebuia să lipsească”, a comentat Dinu.

Meciurile din Grupa F și clasamentul

După primele trei meciuri disputate în Grupa F, România ocupă locul 3, cu patru puncte. Spania este lider (9 puncte), iar Suedia este pe poziția secundă (7 puncte).

Azi se vor disputa meciurile din etapa a patra din grupa noastră: Spania – Suedia, Malta – România și Insulele Feroe – Norvegia.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.