mânia la Jocurile Invictus, în Australia. 15 militari cu dizabilități vor participa
Ultima Ora Social

România la Jocurile Invictus, în Australia. 15 militari cu dizabilități vor participa

România la Jocurile Invictus, în Australia. 15 militari cu dizabilități vor participa

România va participa la Jocurile Invictus, ce se vor desfăşura între 20 şi 27 octombrie, în Australia, la Sydney, cu o echipă formată din 15 militari, care au fost răniţi în diverse acţiuni militare.

„Evenimentul cuprinde mai multe discipline sportive, adaptate pentru persoane cu dizabilităţi, respectiv tir cu arcul, atletism, canotaj în sală la ergometru, powerlifting, ciclism, volei din poziţia şezând, înot, baschet şi rugby din scaunul cu rotile, golf şi hochei”, informează Ministerul Apărării Naţionale, într-un comunicat transmis marţi AGERPRES.

Echipa României se află la a doua participare, după ce, la ediţia anterioară a Jocurilor, desfăşurată la Toronto, a obţinut rezultate remarcabile

„Proiectul ‘Invictus Team România’ se constituie într-o ocazie unică de a demonstra societăţii ce înseamnă adevăratul spirit de luptător, coeziunea echipei şi solidaritatea umană – valori ce definesc veteranii teatrelor de operaţii. Acţiunea îşi propune să sprijine recuperarea fizică şi psihică prin sport şi să crească gradul de informare în rândul publicului românesc cu privire la problematica militarilor răniţi şi a familiilor acestora”, se arată în comunicatul citat.

Ca proiect de reprezentare naţională, „Invictus Team România” îşi propune să atragă implicarea şi sprijinul cetăţenilor, organizaţiilor guvernamentale şi non-guvernamentale sau al altor instituţii care doresc să contribuie, pe bază de voluntariat, la succesul acestei iniţiative.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.