Rezultatele Brexitului. Boris Johnson vrea să reducă din restricții 1
Ultima Ora Externe

Rezultatele Brexitului. Boris Johnson vrea să reducă din restricții

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că vrea să reducă restricțiile privind obținerea unei vize pentru cei mai buni oameni de știință, ca parte a strategiei de a menține nivelul de cercetare în cazul ieșirii Marii Britanii din UE fără acord, relatează The Guardian.

Premierul urmează să discute cu Departamentul pentru Afaceri, Energie și Strategie Industrială pentru a găsi un plan de a face mai accesibilă intrarea în Marea Britanie pentru oameni de știință, inclusiv studenți olimpici la matematică.

Johnson a declarat că vrea ca sistemul de imigrație să fie schimbat pentru a transforma Marea Britanică într-o locație mai atractivă pentru oamenii de știință.

„Pentru a ne asigură că vom rămâne lideri în domeniul dezvoltării cunoștiințele trebuie, nu doar să susținem talentele pe care le avem deja aici, ci să ne asigurăm că sistemul nostru pentru imigranți atrage cele mai bune minți din lume”, a declarat acesta.

Premierul a adăugat că Guvernul urmează să ofere fonduri suplimentare pentru oamenii de știință și pentru cercetătorii care cer fonduri europene, înainte ca Marea Britanie să se retragă din Blocul comunitar.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.