E dezastruos. Câți români au părăsit țara în 2018
Ultima Ora Social

Revenirea românilor în țară depinde de competența guvernării

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, ne-a informat că devine agresiv atunci când se gândește la interesul economic al României. Domnul ministru încearcă să dea lecții întregii Europe despre „exodul creierelor“. Pe scurt, ar vrea să lege de glie pe cetățenii români cu studii superioare. Astfel, angajează, în numele statului român, discuții care sunt în contradicție flagrantă cu Tratatul Uniunii Europene și unul dintre pilonii fundamentali ai UE – libertatea de mișcare.

Domnul Teodorovici nu spune absolut nimic despre incapacitatea statului român de a opri „exodul creierelor“ cu măsuri concrete. Nici măcar în Strategia pentru Românii de Pretutindeni nu este amintită vreo acțiune viabilă pentru repatrierea acestora! De doi ani de zile, guvernul PSD-ALDE se ocupă doar de albirea penală a șefilor de partid în loc să aplice strategii sectoriale coerente, să lanseze investiții în infrastructură și să creeze oportunități reale membrilor Diasporei, garantate de statul român. În acest context, cu ce drept vine acum să ceară Uniunii Europene să-i „trimită pachet“ acasă pe românii care performează în statele membre din Occident? Cât de mare poate fi îndrăzneala acestor personaje proptite de PSD-ALDE în fruntea statului român, pe care îl golește de legitimitate și de capacitate administrativă? Cât mai poate fi tolerată o asemenea situație? Cum vom mai putea participa cu demnitate la reuniunile statelor democratice când suntem conduși de un grup care face de rușine acest popor prin lipsa de profesionalism?

Întoarcerea acasă a românilor va fi posibilă doar atunci când România va deveni extrem de atractivă pentru aceștia. Domnul Teodorovici ar trebui să știe, dacă ar sta de vorbă cu ei, că românii nu au plecat de bunăvoie sau din teribilism. Au plecat pentru că țara le îngusta orizontul profesional și nu îi punea în valoare pe măsura expertizei și a profesionalismului lor! Reîntoarcerea românilor va fi posibilă doar prin efortul unui nou guvern democratic, unul competent, care să spele rușinea acestor ani îngrozitori de domnie PSD-ALDE!, a declarat într-un comunicat remis newsteam.ro deputatul PNL Dumitru Oprea.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.