Republica Moldova amenințată de Tiraspol. ”Vom fi în prag de război” 3
Exclusiv Externe Ultima Ora

Republica Moldova amenințată de Tiraspol. ”Vom fi în prag de război”

Ministrul de Externe de la Tiraspol, Vitali Ignatiev, consideră că ar putea escalada conflictul cu Moldova după ce armele NATO vor începe să sosească la Chișinău.

„Partenerii occidentali ai Chișinăului încearcă să-l înarmeze militar și tehnic. Până acum nu s-a făcut publică cooperarea din această sferă militară și nu se dezvăluie ce fel de echipament va fi livrat Moldovei. Dar, fără îndoială, va fi o armă. O armă care poate fi întoarsă împotriva Transnistriei”, susține el, conform Pravda.

Ignatiev a clarificat că „cei care au ucis locuitorii regiunii și cetățenii Rusiei în 1992” fac deja declarații că sunt gata să „arunce capete tăiate la ușile parlamentului” din Transnistria.

„De îndată ce armele NATO vor apărea la Chișinău, situația stabilă de astăzi se poate transforma într-un conflict imprevizibil”, a spus șeful Ministerului de Externe transnistrean.

Faptul că autoritățile moldovenești ar negocia furnizarea de arme a țării a fost anunțat anterior și de premierul Natalia Gavrilița: ”Suntem în prag de război”.

Republica Moldova amenințată de Tiraspol. ”Vom fi în prag de război” 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.